SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE PARALMPICE

FOTO O după-amiază la Londra » Carol Eduard Novak le-a arătat copiilor săi Satul Paralimpic

Campionul paralimpic alături
de cei doi băieți, Edvard și
Edmund, și de soția Laura, în
Satul Paralimpic de la Londra +3   FOTO
Campionul paralimpic alături de cei doi băieți, Edvard și Edmund, și de soția Laura, în Satul Paralimpic de la Londra

Articol de , - Publicat miercuri, 05 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 septembrie 2012 22:35

Primul campion paralimpic al României spune că mai vrea o medalie în proba de azi, de la contratimp pe şosea


Carol Eduard Novak a devenit primul campion paralimpic al României sub ochii copiilor săi şi ai soţiei pe velodorimul de la Londra. Laura Novak a fost alături de soţul său şi la Atena, şi la Beijing.

"Acum, a fost incredibil", spune ea. Pentru mijlociul familiei Novak, Edmund, a fost mai mult decît incredibil. "E aşa sensibil, a plîns de bucurie", adaugă Laura. Edvard şi Edmund l-au văzut pe tatăl lor campion paralimpic, iar ieri au vizitat locul unde stă acesta în perioada Jocurilor. Într-un bloc din Satul Olimpic, unde un steag al României te întîmpină. Au urcat rapid la etaj să vadă camera.

Cinci ore cu familia
Laura a lăsat-o pe micuţa Ingrid acasă, la Miercurea Ciuc. "Cînd să plecăm, s-a trezit, a început să plîngă şi ne-a întrebat dacă ne întoarcem mîine. E greu cu doi, d-apoi cu trei", spune Laura.

Băieţii familiei au venit să-i ureze succes tatălui lor pentru mîine, în proba de contratimp pe şosea. "Mai vreau o medalie, parcă e prea singură", spune Eduard şi ochii verzi i se luminează. Laura îi zîmbeşte. Pe iarba din spatele blocului cei patru se bucură de puţinele momente pe care le au de petrecut toţi. Pozează împreună savurînd fiecare clipă. Au venit la patru după-amiaza şi la nouă trebuie să plece din Satul Olimpic. Aşa sînt regulile.

Nedespărţit de medalie
Eduard încă nu s-a bucurat pe cît trebuia de aurul cucerit. "Am făcut-o aşa, în linişte, pentru că-mi pot pierde concentrarea şi nu vreau asta", spune el. E un aur despre care vorbeşte folosind cuvinte precum sacrificiu, perfecţiune, concentrare. Cînd a adus medalia în curtea blocului, Naomi Ciorap şi Florin Cojoc, componenţi ai lotului paralimpic al României, au vrut imediat să facă o poză. Edi le-a explicat pentru ce sînt striaţiile de pe medalie. Pentru ca şi nevăzătorii să se bucure de ea .

Cum a simţit pînă acum această ediţie a Jocurilor Paralimpice, a treia la care participă?
Egalitate britanică
"Aici, în Marea Britanie, de vede cel mai bine egalitatea dintre Jocurile Paralimpice şi cele Olimpice. Se vede cît de bine percep britanicii această competiţie. Peste tot sînt arenele pline". Un loc minunat pentru ca Edi să devină campion paralimpic. Şi tot aici familia lui e cea mai mîndră. După ce tatăl lor a terminat cu discuţiile serioase l-au avut doar pentru ei, cîteva ore într-o cameră cu mobilă în roz şi albastru. Azi, ei vor fi din nou în tribune, iar tatăl va încerca să cîştige încă o medalie în faţa lor, de data aceasta pe circuitul de la Brands Hatch, undeva la 40 de kilometri de Londra.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
aipin
aipin  •  05 Septembrie 2012, 18:50

Frumos !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează