SPORTURI  »  ALTELE  »  FESTIVAL

FOTO Sensei la carnaval! » Un celebru luptător brazilian a jucat rolul unui general egiptean la Mamaia

Francisco Filho şi Radu Mazăre, alături la carnaval // Foto: Telegraf +6   FOTO
Francisco Filho şi Radu Mazăre, alături la carnaval // Foto: Telegraf

Articol de - Publicat luni, 01 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 31 august 2014 23:51

O adevărată legendă în artele marţiale şi în circuitul K1, brazilianul Francisco Filho a fost vedeta săptămînii la Mamaia. Sosit pe Litoral la invitaţia FR de Arte Marţiale de Contact pentru a susţine un seminar, fostul mare campion a rămas blocat.

"Am mai venit în România în 1995, dar era cu totul altfel. Am avut un şoc cînd am ajuns acum. Ţară s-a schimbat, iar asta în bine", a mărturisit Filho. Îndrăgostit de plajă, ca orice brazilian, s-a adaptat rapid şi s-a simţit ca acasă în cele cîteva zile petrecute la malul Mării Negre.

Cele 100 de centuri
Aventura brazilianului în sporturile de contact a început cînd avea doar 11 ani, iar visul său a fost bine conturat din start: "Mi-am dorit să devin campion mondial la kyokushin, iar în 1997 mi s-a împlinit visul. Apoi, l-am văzut pe Andy Hug, care era idolul meu, luptînd în K1 şi am vrut să ajung acolo. Am intrat în circuit şi, culmea, am luptat chiar împotriva lui Hug, pe care l-am învins prin KO", a povestit Filho.

Uriaşul de 110 kilograme şi 43 de ani se numără printre cei 19 oameni din întreaga lume care au trecut de testul celor 100 de centuri negre, care constă într-o luptă de o sută de reprize cu o sută de deţinători ai centurii negre.

"S-a întâmplat în 1995, în Japonia. Experienţa este unică şi ţine mult de partea spirituală. După 60 de lupte intervine oboseala, durerea şi chinul, însă creierul reuşeşte să pună stăpînire pe tine şi continui", spune brazilianul.

În carul alegoric
Brazilianul nu a ratat şansa de a participa sîmbătă la carnavalul din Mamaia. Mai mult, la invitaţia primarului Radu Mazăre, a fost conducătorul armatei egiptene. Şi-a jucat rolul perfect, ba chiar l-a învins, într-o luptă regizată, pe preşedintele federaţiei, Dorel Bulearcă.

"Auzisem că româncele sînt foarte frumoase, dar acum m-am convins. Şi braziliencele sînt frumoase, însă fiecare ţara are caracteristicile ei" ( Francisco Filho)

"Nu am luptat niciodată cu un român, dar l-am văzut pe Daniel Ghiţă şi mi se pare capabil să devină numărul 1. Îi prevăd un viitor strălucit şi lui Alex Filip, care a avut un debut incredibil în Superkombat cu acel KO" (Francisco Filho)

Francisco Filho
43 de ani
- deţinătorul centurii negre 6 DAN în kyokushin
- campion mondial în kyokushin
- campion K1 în 2000
- victorii la Andy Hug (în 1997), Ernesto Hoost (în 1999), Cyril Abidi (în 2000), Stefan Leko (în 2000), Alexey Ignashov (în 2001), Peter Aerts (în 2001) şi Remy Bonjasky (în 2004).
- 25 de meciuri disputate în K1, dintre care 16 victorii (9 prin KO), 7 înfrîngeri (2 prin KO) şi 2 lupte încheiate la egalitate

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează