SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

FOTO Strălucire regăsită » Ana Maria Popescu, prima la Grand Prix-ul de la Doha

Foto: FIE - International Fencing Federation +1   FOTO
Foto: FIE - International Fencing Federation

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 19:00

Ana Maria Popescu a urcat pe prima treaptă a podiumului la Grand Prix-ul de la Doha, la al treilea concurs de la revenire.

Ambiția e una dintre trăsăturile care o definesc pe Ana Maria Popescu. Iar duminică a demonstrat-o încă o dată, urcând pe primul loc la Grand Prix-ul de la Doha, a treia competiție de la revenirea în activitate.

După JO de la Rio, unde a devenit campioană olimpică, și după concursul de la Doha din 2016, ea a decis să ia o pauză pentru a da corpului său un respiro. Însă odată cu noul sezon, Ana a decis să se întoarcă pe planșă. Nu i-a fost ușor, la primul concurs, cel de la Tallinn, s-a clasat pe 14, la al doilea, la Suzhou, a fost pe 26, însă azi a fost altă poveste.

Ziua rea

Pentru că nu este clasată între primele 15 spadasine ale lumii, ea a fost nevoită să înceapă concursul sâmbătă, când au avut loc grupele.

"Nu m-am simțit deloc bine... asalturi chinuite, câștigate la limită, tușe fără cap și fără coadă... în fine, bine că s-a terminat cu bine!", a scris Ana pe Facebook sâmbătă.

Lacrimile de pe podium

În scrimă însă, nicio zi nu seamănă cu alta, iar cea de duminică a fost despre inspirație. În primul tur a trecut de Beate Christmann, din Germania, cu 12-7, în turul al doilea a învins-o pe campioana mondială en titre, rusoaica Tatiana Gudkova, cu 15-7, în "optimi"a trecut de italianca Rosella Fiamingo cu 15-7, în sferturi de finală de Tatiana Andrușina (Rus) cu 13-10, iar în semifinale a depășit-o pe Guangjuan Huo, din China, cu 14-9.

În finală a avut-o în față pe Mara Navarria, pe care a condus-o de la un capăt la altul și pe care a învins-o cu 10-6. O victorie care a fost pecetluită cu sărutul pe spadă și gândul trimis spre Cer plus o îmbrățișare lungă pentru Dan Podeanu, omul care i-a fost mereu alături, de când era o adolescentă ce-și căuta drumul și până acum, în momentul în care e o femeie cu o carieră împlinită, dar care încă mai caută momente de sclipire și emoție.

Stări ce au învăluit-o atunci când imnul României s-a auzit din boxe. Câteva lacrimi s-au ivit timide în ochii spadasinei care în urmă cu două săptămâni a împlinit 33 de ani.

A fost al șaselea succes al româncei într-un concurs de Grand Prix, după cele de la Doha din 2009, Nankin 2009 și 2010, Havana 2013 și Budapesta 2014. 

6.000 $este premiul pentru câștigarea locului întâi la Doha, singurul concurs de scrimă care oferă premii în bani.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează