SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

FOTO Ultima cursă » Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au urcat ieri în barcă pentru competiţia de adio

Bărcile abia se mai văd pe lacul Snagov. Canotorii au fost nevoiţi să concureze pe o vreme total nepotrivită, dar sînt obişnuiţi +5   FOTO
Bărcile abia se mai văd pe lacul Snagov. Canotorii au fost nevoiţi să concureze pe o vreme total nepotrivită, dar sînt obişnuiţi

Articol de - Publicat sambata, 22 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 21 septembrie 2012 20:03

Multiplele campioane olimpice şi-au luat la revedere de la canotaj pe o ploaie torenţială, la Campionatele Naţionale.

E ora 7:30 dimineaţa şi afară plouă. Cu spume, cum se spune. Pe lacul Snagov se desfăşoară Campionatele Naţionale de canotaj. Sînt doar 12 grade Celsius, iar sportivii tremură serios în aşteptarea startului în cursă. Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu vor lua startul în ultima lor cursă oficială din carieră. La 36, respectiv 37 de ani, au decis să spună "stop".

"Am fost ca soţ şi soţie!"
În a doua finală a zilei, la 7:40, Georgeta Andrunache trage în barca de patru rame, alături de Ioana Papuc, Nicoleta Albu şi Camelia Lupaşcu. Pentru Geta, dar şi pentru Ioana, va fi ultima dată cînd iau startul într-o competiţie oficială.

La rînd, aşteaptă şi Viorica Susanu, cea care a fost trimisă de antrenorul Mircea Roman să tragă în proba de dublu rame alături de mai tînăra Cristina Ilie. "Ne-aţi despărţit acum, la retragere, domnul Roman! Am făcut cuplu din 1999, am fost soţ şi soţie pînă acum, şi acum am divorţat", glumeşte Georgeta Andrunache.

"Baftă, fetelor!", se strigă de pe mal şi se porneşte în cursă. "E cea mai echilibrată cursă de la Campionatele Naţionale. Dinamo contra Steaua! La Steaua trag alte patru componente ale lotului olimpic: Rodica Florea, Roxana Cogianu, Aurica Bărăscu şi Eniko Mironcic.

Dinamo trece însă prima linia de sosire. De sub o umbrelă improvizată, pe un ponton şubred, pe care ploile şi zăpezile l-au măcinat, adăpostindu-se de ploaia care nu conteneşte să cadă, o doamnă arbitră comunică rezultatele. Cinci secunde în minus pentru Dinamo!

Peste 20 de minute, urmează cursa de doi rame. Cîştigă detaşat Viorica Susanu şi Cristina Ilie. "Nu am prea avut de ce să transpirăm, am concurat împotriva unor junioare, dar ne-a udat bine de tot ploaia", a declarat Viorica Susanu.

Retragere în anonimat
Cele două mari campioane, nu au avut parte de premiere. "O amînăm pentru după-amiază, că plouă prea tare", au anunţat organizatorii. Geta şi Viorica merg să-şi ia la revedere de la coechipiere şi de la antrenori. "Vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi, că ne-aţi suportat atîţia ani. Sper că aţi uitat de momentele cînd v-am mai supărat şi vă aduceţi aminte doar de momentele frumoase", i-a spus Andrunache antrenorului Mircea Roman.

"Aş vrea să mai am sportive ca voi! Aşa să mă supere, cum aţi făcut-o voi! Eu sînt mîndru că v-am fost antrenor", i-a transmis tehnicianul. Lacrimile şi-au făcut apariţia de sub ramele ochelarilor Georgetei. "Canotajul ne-a dat totul, ne-a oferit cele mai mari bucurii, ne-a luat de acasă, de lîngă cei dragi, dar noi am ales acest drum şi oricînd am lua-o de la capăt!", a încheiat Viorica Susanu.

"E o zi aşa cum e vremea de afară! Plouă un pic şi în sufletul meu. Nu m-am gîndit niciodată că o să vină şi ziua asta, cînd trebuie să mă retag. A fost o perioadă frumoasă şi cred că am făcut şi noi ceva pentru sportul românesc" (Viorica Susanu, cvadruplă campioană olimpică)

"Eu ştiu că atunci cînd afară plouă, trebuie să te bucuri. Ploaia înseamnă bogăţie, noi am avut multe bucurii în canotaj, multe satisfacţii. M-aş bucura să vină alte sportive care să depăşească performanţele noastre" (Georgeta Andrunache, cvintuplă campioană olimpică)

25 de madalii de aur au cucerit cele două împreună la Campionatele Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice: 13 Georgeta Andrunache şi 12 Viorica Susasnu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
l0iza
l0iza  •  25 Septembrie 2012, 23:23

Va doresc tot binele si va multumesc!

fishman75
fishman75  •  22 Septembrie 2012, 13:42

chiar daca ultima olimpiada nu a fost cum se dorea de voi si mai mult de altii,noi cei care iubim sportul cu toate disciplinile lui,va dorim sanatate si multa bafta de acum inainte in altfel de viata decat asta care a trecut ....respect voua si celorlati sportivi adevarati

virusul_violet
virusul_violet  •  22 Septembrie 2012, 10:17

Două sportive IMENSE! Două campioane în faţa cărora trebuie să ne ridicăm înpicioare. Respekt maxim şi succes în viaţă, orice veţi face

Vezi toate comentariile (5)
Comentează