SPORTURI  »  ALTELE  »  INVESTIȚIE

Ion Țiriac investește în Brașov! Omul de afaceri, acord cu municipalitatea

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2023 13:40 / Actualizat sambata, 30 decembrie 2023 14:20

Pe lângă patinoarul olimpic, Brașov va avea parte de un nou patinoar. Acesta va fi construit de Ion Țiriac, prin Fundația Ion Țiriac, și va fi dat gratuit municipalității.

După construirea patinoarului din Otopeni, miliardarul Ion Țiriac (84 de ani) plănuiește să facă la fel și în Brașov. 

A jucat la FCSB și Dinamo, iar acum investește la un club din SuperLiga: „Nu pot să nu-i mulţumesc”
UTA
A jucat la FCSB și Dinamo, iar acum investește la un club din SuperLiga: „Nu pot să nu-i mulţumesc”

Consiliul Local Brașov a aprobata azi, la cererea primarului Allen Coliban, Memorandumul de înțelegere între Fundația Ion Țiriac și Municipiul Brașov. Astfel, se va construi un complex sportiv, compus dintr-un patinoar, cu 300 de locuri, potrivit brasovcity.ro.

Ion Țiriac construiește patinoar în Brașov

Fundația Ion Țiriac va identifica terenul pentru construcția patinoarului și-l va achiziționa, urmând ca ulterior să înceapă construcția.

3.9milioane de euro a costat patinoarul din Otopeni pe care l-a construit Țiriac

După finalizare, complexul sportiv va fi pus gratuit la dispoziția municipalității, care va achita costurile de funcționare și întreținere și va folosi fondurile bugetului local pentru a le permite accesul copiilor la hochei și patinaj.

„Sper că am clarificat toate aspectele care țin de cadrul desfășurării acestei colaborări cu Fundația Ion Țiriac, toate aspecte care țin de legalitatea adoptării acestei hotărâri. 

Avem acest memorandum adoptat astăzi, urmează în luna ianuarie să revenim în fața Consiliului Local cu un vot pe un cadru formalizat concret. Va fi un contract de colaborare pe un termen lung, zeci de ani, care să ne permită să operăm acest patinoar, un patinoar oferit de fapt gratis municipiului. 

Fundația Țiriac va cumpăra un teren, va investi în construirea unui patinoar, va investi în dotarea acestui patinoar și inclusiv în retehnologizările ulterioare. 

Municipiul va asigura cheltuielile operaționale necesare funcționării și totodată un cadru organizatoric pentru copiii brașoveni, astfel încât ei să aibă acces la antrenori calificați, la echipamente și să-și desfășoare într-un cadru organizat antrenamentele de sporturi pe gheață, fie că vorbim despre hochei sau despre patinajul artistic.

Ceea ce a cerut Fundația Țiriac a fost ca destinația acestui patinoar să fie în principal pentru copii și juniori și ne asigurăm că facem aceste lucruri nu doar astăzi, ci și pe o perioadă de zeci de ani de acum încolo“, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit sursei citate.

Citește și: 

România a cucerit „Trofeul Carpați 2023” după ce a învins-o pe Georgia cu scorul 31-25

Vești bune pentru sportivii români care merg la Paris » Guvernul a dublat premiile pentru cei calificaţi la Jocurile Olimpice

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Joe2022
Joe2022  •  30 Decembrie 2023, 15:30

Asta face numai patinoare că a patinat el când era mic! In rest ar mai trebui un teren de oina și un domeniu de vânătoare. Când baga și la Dinamo un leu îl aplaud!

VanBasten1989
VanBasten1989  •  30 Decembrie 2023, 15:16
Postat de Amen975ZQzamolxe pe 30 Decembrie 2023, 14:36

"Nebunaticule" !... Doresti sa te congelezi la - 100 ° si sa revii la viata peste 200 de ani , sa bantui Brasovul ????... Te intorci cu vecinul , "Dracula"...

Cred ca dorinta suprema a lui Nea Tiriac e sa se intoarca in colectivitate, la.origini. Patinoarul va fi oferit gratuit brasovenilor cu conditia ca, postum, Tiriac sa fie incastrat in gheata pe care se va patina. Si iata cum generatiile viitoare vor putea sa-l priveasca in fiecare zi pe cel care va fi fost un mare om de afaceri si un mic filantrop.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  30 Decembrie 2023, 14:36

"Nebunaticule" !... Doresti sa te congelezi la - 100 ° si sa revii la viata peste 200 de ani , sa bantui Brasovul ????... Te intorci cu vecinul , "Dracula"...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează