ALTELE  ·  PREMIERE

GALERIE FOTO » Spadasinii români au fost premiaţi, iar Ponta a repetat în lift să nu încurce spada cu sabia :D

Miercuri, 18 Iunie 2014, 00:00

Echipa naţională feminină de spadă, campioană europeană, şi cea masculină de sabie au fost premiate, miercuri, la Guvern, cu sume totale de peste 300.000 de lei, prilej cu care preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu, i-a dăruit premierului Victor Ponta o spadă.
Premiile au fost înmînate de şeful executivului, care a afirmat că a repetat înainte, în lift, pentru a nu încurca spada cu sabia: "Felicitări echipei noastre de spadă. Am repetat în lift, să nu greşesc spada cu sabia. Nu am privilegiul domnului ministru Mircea Duşa să mă bucur că e vorba de o echipă care se pregăteşte la clubul Steaua, sînt obligat să spun că mă bucur în numele României".

Sportivii cîştigători şi antrenorii lor au fost recompensaţi, în funcţie de performanţă, cu sume cuprinse între 700 de lei şi 19.000 de lei, cuantumul total al premiilor depăşind 300.000 de lei, din care aproximativ 200.000 de lei provin de la CSA Steaua Bucureşti şi 100.000 lei de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

La ceremonia de premiere, eveniment la care a participat doar lotul feminin de spadă format din Simona Gherman, Ana Maria Brânză, Simona Pop şi Maria Udrea.

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Strasbourg, după ce a învins, în finală, cu scorul de 38-34, reprezentativa Rusiei. Simona Gherman a cucerit şi medalia de bronz în proba individuală de spadă.Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (1)

supersolo  •  19 Iunie 2014, 00:46

va rog ...care stiti si sunteti in tema ...chiar ..care e diferenta intre SPADA si SABIE ...din punct de vedere sportiv si al disciplinei..ma tot gandesc la urmatorul exemplu : spada lui Stefan cel Mare ...sabia lui Mihai Viteazul...in fond unde e diferenta intre cele 2??? Multumesc anticipat ...

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1