SPORTURI  »  ALTELE  »  JO 2018

GALERIE FOTO Un schior din Brașov este primul român calificat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018: "Am fost întrebat dacă este legitimă calificarea"

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 15:49

Primul sportiv român calificat la Olimpiada de iarnă din 2018, Coreea de Sud, este schiorul Ioan Valeriu Achiriloaie, legitimat la clubul ASC Corona Brașov.

În vârstă de 26 de ani, Achiriloaie a reușit calificarea în urma rezultatelor obținute în stațiunea La Parva, Chile, unde a participat la Cupa Americii de Sud. În probele de viteză, obținerea unui punctaj sub 80 de puncte FIS garantează calificarea la Olimpiadă, iar cu cele 71 de puncte ale sale, "Ionică" a reușit să-și asigure biletele pentru competiția de la Pyeongchang, putându-se acum concentra fără presiune pe îmbunătățirea performanțelor până în 2018.

"Am fost întrebat dacă este legitimă calificarea, venind cu un an și jumătate înainte de Olimpiadă. Sistemul la schi alpin permite calificarea, dacă ești la un nivel bun, încă de la 1 iulie. În Chile am reușit să fac puncte sub barem, chiar dacă veneam după 6 luni fără schiat. La «coborâre» sunt calificat 100%, iar la «super G» sunt pe poziție de calificare acum și am timp un an și jumătate să mă mențin acolo" Ioan Achiriloaie.


Produs 100% al Brașovului

Antrenorul coordonator al secției de schi de la Corona, Dan Iliescu, a accentuat că Ioan Achiriloaie este un produs al Brasovului, născut, crescut și educat sub Tâmpa.

De asemenea, antrenorul a subliniat că deja pe urmele lui este un alt sportiv al Coronei, Mihnea Olteanu, care este în lotul olimpic pentru FOTE. Iliescu speră că lotul existent în acest moment la Corona să poate atinge performanța extraordinară din 2016, când la Campionatul Național al României s-au obținut 25 de clasări pe podium, din care 6 titluri de campion național.

"AIV", proiect îndrăzneț pentru sporturile individuale de iarnă

Ioan Achiriloaie și-a prezentat și proiectul lui, prin care dorește să devină un exemplu, atât din punct de vedere sportiv dar și al parcursului școlar, pentru toti sportivii mai mici care îndrăgesc sporturile de iarnă.

"Este vorba de un proiect diferit care pune accentul pe aspecte mai larg - marketing, educația duală, dezvoltarea sportului de masă în Brașov. Primul pas sunt chiar eu, dezvoltarea mea din toate punctele de vedere, apoi vrem să atragem cât mai mulți copii, care să înțeleagă că sportivul nu mai e ce era odată, ci face școala în paralel cu disciplina pe care o practică", a explicat Achiriloaie.

Scopul principal al proiectului său este de a creea o schimbare de atitudine asupra sportului de performanță prin creșterea popularității schi-ului de performanță din România. Un alt obiectiv este promovarea schi-ului ca sport de masă și ca un sport accesibil și ușor de practicat pentru toate segmentele de vârstă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10207728446304556
Mihai Tanase  •  24 Septembrie 2016, 20:09

"… garantează calificarea la Olimpiadă…" La olimpiada nu se "califica" decât muncitorii care construiesc de zor :)

tipsy
tipsy  •  24 Septembrie 2016, 17:26

Super! Cred ca in 10-15 ani vom incepe sa avem niste rezultate mai de doamne ajuta, se fac niste mici investitii, ca acum suntem la fel de slabi ca Sudan la sporturile de iarna. Gsp, uite ca n`ati dat faliment pentru ca ati pus stirea asta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează