SPORTURI  »  ALTELE  »  PREMIUL FAIR-PLAY

Gest de mari campioane » Româncele au luat premiul fair-play al Confederaţiei Europene de Volei

foto: sporttim.ro
foto: sporttim.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 28 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 13:28

Două campioane naţionale la volei pe plajă cu CSM Timişoara, Adriana Melniciuc şi Ioana Ordean, au primit premiul fair-play acordat de Confederaţia Europeană de Volei.

Sportivele au primit distincţia după un meci din prima rundă a Cupei Continentale de Volei pe plajă, desfăşurată în Grecia, în luna iunie. Melniciuc şi Ordean au întîlnit echipa Belarusului în ultima zi de concurs. Una dintre adversare, Viktoryia Siakretava, s-a accidentat la spate şi s-a prăbuşit pe teren. Formaţia Belarusului mai avea nevoie de doar două puncte pentru a cîştiga meciul.

Româncele au decis să nu profite de ghinionul adversarelor şi le-au permis să marcheze uşor cele două puncte de care mai aveau nevoie. Belarus a terminat turneul pe locul doi şi s-a calificat în runda a treia a Cupei Continentale.

"Am hotărît că nu are rost să mai forţăm în această situaţie. Ele jucaseră mult mai bine decît noi şi, pentru două puncte care le lipseau să cîştige meciul, nu merita să o lăsăm pe jucătoarea din Belarus să se mai chinuiască să joace. Aşadar, la time-out-ul medical cerut de voleibalista accidentată, am hotărît împreună cu antrenorul nostru, Dan Jitaru, să facem acest gest. Le-am cedat foarte uşor cele două puncte de care mai aveau nevoie pentru a cîştiga", a explicat Ioana Ordean pentru Libertatea.

Cele două voleibaliste practică şi voleiul în sală, fiind legitimate la ACS Agroland, în Divizia A2 de volei feminin.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close