SPORTURI  »  ALTELE  »  KICKBOXING

Glory, în premieră în Bulgaria » Românul Sorin Căliniuc îl înfruntă pe favoritul gazdelor, „Lunetistul” Stoyan Koprivlenski

Prima luptă anunțată la Glory 89 va fi între bulgarul Stoyan Koprivlenski și românul Sorin Căliniuc
Prima luptă anunțată la Glory 89 va fi între bulgarul Stoyan Koprivlenski și românul Sorin Căliniuc

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 16:59 / Actualizat joi, 17 august 2023 17:05

Glory 89 va avea loc pe 7 octombrie 2023. Bulgaria va găzdui în premieră o gală de kickboxing de asemenea anvergură, prima luptă anunțată fiind între bulgarul Stoyan Koprivlenski (29 de ani) și românul Sorin „Ronin” Căliniuc (27).

Glory, cea mai importantă promoție de kickboxing din lume, a anunțat astăzi că a 89-a ediție a galei va avea loc în Bulgaria, în Arena Burgas, pe 7 octombrie 2023.

Prima luptă anunțată de Glory este una de categorie ușoară, între românul Sorin Căliniuc și bulgarul Stoyan Koprivlenski.

Fisură între granzi: Mihai Rotaru l-a refuzat categoric pe Gică Hagi
FARUL
Fisură între granzi: Mihai Rotaru l-a refuzat categoric pe Gică Hagi

Românul Sorin Căliniuc îl înfruntă pe favoritul gazdelor, „Lunetistul” Stoyan Koprivlenski la Glory 89

Căliniuc are un palmares de 11 victorii și o înfrângere în kickboxing, însă a mai luptat o singură dată în cadrul unei gale Glory, în februarie 2023, când Arman Hambaryan îl învingea în urma unei decizii împărțite.

Stoyan Koprivlenski, supranumit „Lunetistul”, are o experiență mai bogată, 18 victorii și 6 înfrângeri per total, palmaresul exclusiv în Glory fiind în echilibru complet, 6 victorii și 6 eșecuri. El ocupă locul 3 în ierarhia Glory la categoria ușoară, campionul din prezent la acest nivel fiind marocanul Tyjani Beztati.

Koprivlenski și Căliniuc s-au mai înfruntat o dată, în cadrul turneului Colosseum. Românul a câștigat în urma unei decizii împărțite.

Sorin Căliniuc, unul dintre singurii 2 români din Glory

Sorin și Benny Adegbuyi sunt singurii români din Glory. În martie 2023, Căliniuc vorbea la Fanatik despre șansa de a lupta la acest nivel:

„Am un contract pe trei ani de zile, pe care îl pot prelungi. Despre bani îți pot spune că sunt niște cifre bune, suficient de mulți astfel încât să-i pot cheltui liniștit.

Obiectivul principal este centura Glory! Am încredere în mine și în munca lui Aurelian Tănăsescu! El mereu spune că o să fim primii campioni mondiali români din Glory și îl cred cu toată ființa mea!”.

Sorin Căliniuc este fan FCSB

Kickboxerul român nu este străin de fotbal. El este fan declarat FCSB și are o relație apropiată cu mulți dintre roș-albaștri.

În ianuarie 2021, Căliniuc a fost invitat la GSP Live și a numit fotbalistul de la FCSB cu fizic demn de MMA:

„Cu Ovidiu Popescu m-am apropiat, mai schimb mesaje cu el, și cu Tănase. Când l-am văzut prima oară pe Ovidiu Popescu, la baza lor de pregătire, l-am văzut dezbrăcat... avea un fizic, niște umeri ieșiți! I-am spus că trebuia să se ducă la MMA, nu la fotbal! 😂 Are un fizic de invidiat. Îmi place, e un fotbalist puternic”.

Citește și: 

De ce Simona Halep ar avea șanse infime să fie declarată nevinovată » Explicația președintelui FRT

Canoistul Cătălin Chirilă, dialog sincer înainte de Mondiale: „În cursă este singurul moment în care nu am emoții! Voi lupta cu toate armele să rămân primul”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
EFSCta
EFSCta  •  19 August 2023, 11:02

Ca si site mare de sport din Romania, sa afirmi ca Benny si Caliniuc sunt singurii sportivi romani din Glory....denota slab pregatirea celor care fac aceste articole. Ștefan Orza, Cătinaș, Edi Gafencu, Amansio Paraschiv, Ristea care luptă chiar azi in Glory, Lătescu care o să lupte in urmatoarea gala a celor de la Glory , toti cei enumerati fiind activi in Glory , având lupte chiar anul acesta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close