SPORTURI  »  ALTELE  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO Sare în apă de la etajul 10 » Românul zburător își explică salturile în care un centimetru te poate costa viața

FOTO: Captură GSP Live
FOTO: Captură GSP Live

Articol de GSP - Publicat marti, 09 octombrie 2018 10:04

Constantin Popovici, 30 de ani, primul român care a sărit de la 27 de metri într-o competiție de highdive, a fost invitat azi la emisiunea GSP Live moderată de Costin Ștucan.

Acesta a vorbit despre marea sa dorință, aceea ca sportul pe care îl reprezintă să ajungă la Olimpiada de peste 6 ani, dar și despre riscurile aferente acestor sărituri. Popovici a explicat și una dintre săriturile sale celebre, reușită la Copenhaga.

"Erau 17 grade, era foarte frig. Eram la 27-28 de metri. Dacă stai puțin prea aplecat, te poate lua salvarea. Am făcut un triplu înapoi cu dublu șurub. Poți să leșini în urma impactului, la o viteză de 90 de kilometri pe oră. Acest sport e total diferit față de săriturile în apă de la 10 metri. Anul trecut mi-am spart 5 dinți de la o săritură. Impactul mi-a clănțănit dinții. Deja mi-am făcut un nume în acest sport.

Încercăm să ajungem cu acest sport la Olimpiadă, în 2024. În stilul în care evoluează acest sport, sperăm să ajungem la Paris", a spus Constantin Popovici, la GSP Live.

Deși e campion național, Constantin Popovici se antrenează pe saltele în România pentru că țara noastră nu are un bazin în care să-și exerseze săriturile.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează