SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ ARTISTIC

Ilia Malinin, 19 ani, este primul patinator care reușește toate cele 6 sărituri cvadruple în concurs!

Ilia Malinin evoluând la Grand Prix Final Foto Imago
Ilia Malinin evoluând la Grand Prix Final Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 22:03 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 22:39

Adolescentul american Ilia Malinin a făcut istorie la Grand Prix Final de la Beijing, devenind primul patinator care izbutește să aterizeze în competiție toate săriturile cvadruple

Victoria în Grand Prix Final a adus și o bucurie adițională pentru Ilia Malinin, medaliatul cu bronz mondial anul acesta, la Saitama (Japonia). Tot în Asia a atins performanța, o premieră pentru patinajul artistic: aceea de a ateriza în concurs toate cele șase sărituri cvadruple.

Ultima, cea care îi lipsea, cvadruplul loop, s-a rotunjit în programul liber, pe care îl începuse însă șovăitor, cu o căzătură la cvadruplul Axel. Îl reușise însă în programul scurt.

Până sâmbătă, 9 decembrie, niciun patinator nu aterizase corect în carieră cele 6 cvadruple – toe loop, Salchow, flip, Lutz, Axel și loop – în cadrul unor competiții oficiale.

A fost întâia dată când am încercat așa ceva într-o întrecere”, le-a spus Malinin reporterilor aflați la fața locului, citat de Reuters. „În urmă cu două săptămâni, cvadruplul meu loop nu era bun deloc. Sunt bucuros că l-am așezat cum trebuie acum, sub presiune”, a precizat el.

Ilia Malinin, din familie de patinatori

Ilia Malinin, născut în orașul Fairfax, statul Virginia, este fiul foștilor patinatori Tatiana Malinina și Roman Skorniakov, născuți în Rusia, dar care au început să reprezinte Uzbekistanul la mijlocul anilor 1990.

Este campion mondial la juniori în 2022, la Tallin, și medaliat cu bronz la Grand Prix Final de anul trecut, de la Torino. La Beijing s-a impus cu un total de 314,66 puncte, fiind urmat de japonezul Shoma Uno, 297,34 puncte.

Programul liber al lui Ilia Malinin

Citește și: 

Concluziile lui David Popovici după Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni: „Totul face parte dintr-un proces”
ÎNOT » CAMPIONATELE EUROPENE ÎN BAZIN SCURT
Concluziile lui David Popovici după Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni: „Totul face parte dintr-un proces”
Naomi Osaka, dedicație emoționantă pentru fiica ei: „Voi juca pentru ea, vreau să îi arăt lumea
DECIZIE
Naomi Osaka, dedicație emoționantă pentru fiica ei: „Voi juca pentru ea, vreau să îi arăt lumea"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează