SPORTURI  »  ALTELE  »  PROIECT

VIDEO+FOTO Imagini impresionante cu noua Sală Polivalentă de 72 de milioane de euro!

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 14:17 / Actualizat joi, 07 martie 2024 14:48

În ianuarie anul trecut a pornit proiectul de execuție pentru sala din Brașov ce va avea 10.075 de locuri. Valoarea investiţiei este de 356,7 milioane de lei, termenul de execuție fiind 2026. În acest moment, construcția este ridicată în proporție de 70%

În aceste momente, la Sala Polivalentă din Brașov, structura de rezistență este aproape finalizată. Lucrările se derulează conform graficului, fiind deja în etapa finală de turnare a stâlpilor de la ultimul inel al sălii principale, operațiune care se va încheia la sfârșitul acestei luni.

+20 FOTO

Zilele trecute, primarul Allen Coliban a verificat stadiul lucrărilor de construire. „Suntem în faza în care sala mică a ajuns la lucrările privind acoperișul, iar sala mare a ajuns la montarea inelului 1 de gradene. Suntem în grafic cu proiectul Sălii Polivalente, ea urmând să fie finalizată în toamna anului viitor, în toamna lui 2025”, a spus edilul.

Acesta a mai precizat că „este o investiție de care Brașovul are nevoie, cu atât mai mult cu cât, iată, avem cinci echipe care activează la nivelul primei ligi, în primul eșantion, dintre care avem o campioană națională la hochei și avem și două echipe care acum se luptă pentru accederea în play-off atât la volei, cât și la baschet masculin”.

Sală Polivalentă de 10.075 de locuri

Noua Polivalentă va avea o capacitate de 10.075 de locuri, iar în cadrul complexului va fi şi o sală secundară de antrenament cu 1.158 de locuri. Complexul va dispune inclusiv de spaţii comerciale, o zonă de promenadă, dar și o parcare subterană.

Valoarea lucrărilor este de 356,7 milioane de lei, adică 72 de milioane de euro, din care cea mai mare parte este acoperită de CNI, iar Primăria Brașov suportă 3,5% din cheltuieli.

+20 FOTO

Conform reprezentanților firmei de construcții, până în acest moment s-au realizat lucrările la structura de rezistență, în proporție de 90%, inclusiv montarea prefabricatelor din beton pentru gradene. Se lucrează la turnarea stâlpilor de rezistență de la ultimul nivel, lucrările la acest nivel fiind realizate în proporție de 70%.

Imagini impresionante cu noua Sală Polivalentă de 72 de milioane de euro!
Așa va arăta noua Sală Polivalentă din Brașov

Cum este structurată noua sală polivalentă

  • SUBSOL. Pe aici se va face accesul sportivilor către vestiare, săli de recuperare, sala de forță, cabinete medicale, terenul principal și sala de antrenament. Nu vor lipsi spațiile tehnice, cele de depozitare, dar și un adăpost de protecție civilă.
  • PARTER. Este zona prin care se va realiza accesul publicului, se vor găsi aici spații comerciale, zona de mâncare, dar și toalete. Conform constructorilor, de la acest nivel va începe distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.
  • MEZANIN. Două zone speciale cu logii pentru acces în exterior, o sală de conferință de 113 de locuri, plus alte două de câte 60 de locuri fiecare pentru fotografi și presă. Plus o zonă de bucătărie care deservește restaurantul de la etajul 1.
  • ETAJUL 1. Zonă pentru public, zona VIP și presă. Pe lângă acestea, un restaurant și o terasă. Atașată zonei de alimentație se află o zonă cu spații de depozitare și spații tehnice.

Citește și:

O sală polivalentă de 100 de milioane a primit OK-ul! Guvernul României a votat ridicarea unei bijuterii de trei etaje
INVESTIȚII
O sală polivalentă de 100 de milioane a primit OK-ul! Guvernul României a votat ridicarea unei bijuterii de trei etaje
Informații de ultimă oră despre patinoarul „Mihai Flamaropol” » Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan
INVESTIȚII
Informații de ultimă oră despre patinoarul „Mihai Flamaropol” » Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MariusN
MariusN  •  08 Martie 2024, 01:07

Sper ca s-au gandit ca sub suprafata de joc gandita, va avea si instalatii de racire ptr a putea face si patinoar. Ca o sala Polivalenta, in strainatate inseamna mereu si posibilitatea de a o transforma si in patinoar, ptr meciuri de hochei sau vreun concurs important de patinaj artistic sau shorttrack. Brașovul, oras cu traditii in sporturile de iarna ar trebui sa aibe si o astfel de posibilitate. In SUA, astfel de sali, se transforma in cca 6 ore, din patinoar ptr meciuri de NHL in sala de baschet ptr jocuri in NBA. Cu echipe ale aceluias oras. Si invers, o seara e sala de jocuri si in ziua urmatoare, poate avea loc un meci de hochei, un concurs international de patinaj(gen Campionat European) sau o Gala demonstrativa pe gheata. Asa se pot aduce si bani orasului, si se pot acoperii in cativa ani toate cheltuielile avute. Trebuie multe activitati, atat sportive, cat si culturale. Mult succes si nu uitati PATINOAR in sala POLIVALENTA!!!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Martie 2024, 16:00

...Suntem mandrii de primarul Allen si il sustinem din inima ...ii multumim din suflet pentru binele pe care il face Brasovului si in incheiere spunem doar atat ...Allen de noi si de mama noastra...

cirus11
cirus11  •  07 Martie 2024, 15:12

A ajuns sa coste o sala din asta cat jumatate de Arena Nationala...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează