SPORTURI  »  ALTELE  »  COMPETIȚIE

FOTO & VIDEO Imagini senzaționale care își taie răsuflarea! Cătălin Preda a terminat pe locul doi etapa din Bosnia și Herțegovina + Emoții pentru Constantin Popovici

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 14:47 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 15:17

Cei mai buni 24 de săritori de la mare înălțime din lume, la masculin și feminin, au sărit în acest weekend de pe podul Stari Most, din Mostar, în apele repezi ale râului Neretva în joc fiind titlurile de campion, dar și un loc printre săritorii permanenți pentru sezonul 2024.

  • Cătălin Preda a plecat cu medalia de argint, în timp de Constantin Popovici a terminat pe cinci.

Etapa la care au participat cei doi sportivi din România face parte din calendarul Seriei Mondiale din 2015. Preda a debutat aici cu o clasare pe podium în 2018, iar Popovici a câștigat de două ori această etapă, în 2019.

Acum, Cătălin Preda era pe prima poziție a clasamentului după două sărituri, dar spaniolul Carlos Gimeno a avut o săritură mai spectaculoasă și i-a „furat” medalia de aur.

Un podium pentru care am muncit și de care mă bucur mult. Este un rezultat care contează mult în clasamentul general și asta este cel mai important acum. Mai avem o etapă, cea din Noua Zeelandă și abia aștept să concurez și acolo.

- Cătălin Preda

FOTO Red Bull Content Pool
FOTO Red Bull Content Pool
FOTO Red Bull Content Pool
FOTO Red Bull Content Pool
FOTO Red Bull Content Pool
+15 FOTO

La un concurs de titlul suprem

Conform organizatorilor, Constantin Popovici, aflat pe prima poziția la general, putea deveni campion al Seriei Mondiale încă de la Mostar, dar sportivul român s-a accidentat la picior și nu a sărit deloc în antrenamente. În concurs a intrat cu probleme și-a terminat pe locul 5.

Imagini senzaționale care își taie răsuflarea! Cătălin Preda a terminat pe locul doi etapa din Bosnia și Herțegovina + Emoții pentru Constantin Popovici
Constantin Popovici FOTO Red Bull Content Pool

„Nu a fost cel mai bun weekend pentru mine din acest sezon! Urmează o pauză de două luni și apoi este programată ultima etapă, în Noua Zeelandă. Mă voi pregăti intens până atunci pentru că vreau neapărat să câștig”, a spus Popovici, care este lider în clasamentul general.

Constantin are nevoie de o clasare pe locul cinci în Noua Zeelandă pentru a ieși campion, indiferent de rezultatul lui Aidan Heslop, care e pe poziția secundă.

Ultima etapa din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este programată pe 19 noiembrie la Auckland, în Noua Zeelandă.

Clasament general

  1. Constantin Popovici (Româinia) – 832 puncte
  2. Aidan Heslop (Marea Britanie) – 699 p
  3. Carlos Gimeno (Spania) – 573 p
  4. Cătălin Preda (România) – 528 p
  5. Gary Hunt (Franța) – 442 p

Citește și:

Coco Gauff și-a îndeplinit visul! A învins-o pe Aryna Sabalenka în finala de la US Open și a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră
US OPEN 2023
Coco Gauff și-a îndeplinit visul! A învins-o pe Aryna Sabalenka în finala de la US Open și a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră
Rapid, evoluție curajoasă la debutul în grupele Ligii Campionilor » Eșec la limită în Danemarca
ESBJERG - RAPID
Rapid, evoluție curajoasă la debutul în grupele Ligii Campionilor » Eșec la limită în Danemarca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  10 Septembrie 2023, 16:04

Ce apa curata are raul ala. Daca ar fi sarit in Dambovita ar fi castigar cel putin doua boli de piele.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează