SPORTURI  »  ALTELE  »  PROCESUL PISTORIUS

În aşteptare » Verdictul în cazul Oscar Pistorius se amînă, probabil pînă azi

Articol de - Publicat vineri, 12 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 21:30

S-au scos din calcul cele mai grave acuzaţii, cea de crimă cu premeditare şi cea de omor deosebit de grav


Un Oscar Pistorius vădit afectat de desfăşurarea primei zile a comunicării verdictului a ascultat cum judecătoarea Thokozile Masipa îl absolvă de cele mai urîte dintre capetele de acuzare. În februarie 2013, campionul paralimpic şi-a ucis iubita, pe Reeva Steenkamp, cu patru focuri de armă, trase prin uşa de la baie.

Şedinţa de ieri a durat aproape şase ore, timp în care, printre numeroase pauze de masă şi de cafea, Masipa a făcut un rezumat amplu al probelor şi mărturiilor adunate în aproape un an de proces intens mediatizat. Pistorius a fost numit "martor evaziv, care deseori nu a răspuns întrebărilor adresate de procurori şi avocaţi". Cu toate acestea, judecătoarea a hotărît că, în cazul lui, nu se poate stabili existenţa intenţiei de a o ucide pe Reeva.

Acum mai rămîn două posibilităţi. Fie Pistorius va fi găsit vinovat de omor din culpă, fie va fi achitat, dacă vor fi admise ipoteza că sportivul a crezut că un intrus i-a pătruns în casă şi, automat, autoapărarea. La poarta tribunalului, un grup de oameni, în majoritate femei, îl consideră deja vinovat pe atlet şi a strigat jumătate de zi "Lăsaţi-l să putrezească în puşcărie!".


25 de ani de închisoare este pedeapsa pe care a evitat-o Oscar Pistorius, nefiind găsit vinovat de crimă cu premeditare

Alte capete de acuzare
Pe lîngă acuzaţia de omor, Oscar Pistorius trebuie să primească verdictul pentru folosirea în public a unei arme de foc şi pentru deţinere ilegală de muniţie. Prima se referă la două incidente. Cel dintîi - Oscar trage cu un pistol într-un restaurant, în 2013, al doilea - trage cu arma prin capota unei maşini, cu un an înainte.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  12 Septembrie 2014, 09:54

va fi condamnat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează