ALTELE  ·  SCRIMĂ

În gardă, băieţi! » Cei 4 sabreri pregătiţi de Covaliu intră azi în concurs la Mondiale. Dolniceanu, şanse mari la podium

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2013 00:00

Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea şi Ciprian Gălăţanu sînt primii scrimeri români care vor intra în concurs în lupta pentru medalii la Mondialele din capitala Ungariei.

Campion european în luna iunie, la Zagreb, Dolniceanu e favorit 5 şi a ajuns direct pe tabloul de 64. În schimb, ceilalţi trei "muschetari" pregătiţi de preşedintele federaţiei, Mihai Covaliu, au trebuit să treacă de calificări. Nu au avut mari emoţii. Teodosiu şi Badea au cîştigat toate meciurile din grupă, în timp ce Gălăţanu a pierdut un singur asalt pînă la cinci. A ajuns şi el însă între primii 64.

În cantonamentul de la Cheile Grădiştei, înainte de plecarea la Budapesta, băieţii s-au antrenat şi în regim de concurs. Covaliu a adus întăriri. Vicecampionii olimpici de la Londra, retraşi între timp, Florin Zalomir şi Rareş Dumitrescu, au încercat să le pună cît mai multe probleme lui Tibi, Iulian, Alin şi Ciprian preţ de o zi, cînd a avut loc simularea de competiţie.

"Îmi doresc să-i văd că rezistă la presiune, că fac în concurs ceea ce noi am lucrat zilnic în cantonament. Dacă vor reuşi, vom obţine un rezultat bun", a declarat Covaliu. Tehnicianul crede că poate scoate ceva din această echipă şi e cu gîndul la Rio de Janeiro, în 2016. "Avem oameni pentru o echipă care să ia medalii la Olimpiada viitoare", a încheiat el.

Adversarii românilor din primul tur
Tiberiu Dolniceanu-Kenta Tokunan (Japonia)
Iulian Teodosiu-Valeri Prîiemka (Belarus)
Alin Badea-Jeff Spear (SUA)
Ciprian Gălăţanu-Adam Skrodzki (Polonia)

Au trecut de calificări şi fetele
Sabrerele Bianca Pascu şi Mihaela Bulică au acces şi ele pe tabloul principal în concursul de sabie. În calificări, Pascu a adunat cinci victorii din tot atîtea meciuri, iar Bulică a împărţit în mod egal înfrîngerile cu reuşitele în grupă. A trebuit să mai treacă şi de un tur eliminatoriu, în care a învins-o cu 15-12 pe spaniola Fatima Tobar. În calificările de la spadă masculin, pe tabloul principal s-a calificat doar Alexandru Nyisztor. Adrian Pop, Alin Sbîrcia şi Bertalan Arkosi au ratat accederea între primii 64.Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (2)
ex_pitesteanul  •  07 August 2013, 11:15

succes!

iwentvs  •  07 August 2013, 11:00

Mult succes!

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1