SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOE

Înapoi pe apă » România a revenit cu medalie în competiţiile internaţionale de canoe

Articol de - Publicat duminica, 16 iulie 2017 19:49

România a revenit în competițiile internaționale după o suspendare de un an pentru dopaj în masă și a urcat pe podium în proba de canoe dublu pe distanța de 500 m.

Kaiaciștii și canoiștii români caută un nou început, după ce în 2016 aproape tot lotul a fost depistat pozitiv la meldonium. Cu o istorie bogată în spate, acele fapte au devenit o pată uriașă peste sportul în care a fost rege Ivan Patzaichin. Ca urmare, federația română a primit o suspendare de un an, iar pe 12 iulie interdicția a expirat.

La timp pentru ca delegația tricoloră să meargă la Campionatele Europene care s-au desfășurat în week-end la Plovdiv, în Bulgaria.
Federația a trimis o delegație tânără, iar unul dintre echipaje a reușit să urce pe podium. Un echipaj care îmbină experiența cu tinerețea. Victor Mihalachi, 28 de ani, și Leonid Carp, 20 de ani, au cucerit medalia de argint în proba de canoe dublu pe distanța de 500 m, probă neolimpică. Ei au fost devansați de Rusia și urmați de Ucraina. În proba olimpică, cei doi s-au clasat sâmbătă pe poziția a patra.

Numele lui Victor Mihalachi, cvadruplu campion mondial și triplu campion european, nu a fost implicat în scandalul de dopaj de anul trecut, în timp ce Carp a fost depistat pozitiv la meldonium, dar cantitatea descoperită a fost prea mică pentru a putea fi suspendat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează