SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Încă două medalii pentru România, care încheie cu un total de 10 distincţii la CE 2011 de la Kazan!

Alexandru Roşu a încheiat pe podium evoluţia românilor la Europenele de la Kazan Foto: Guliver/GettyImages
Alexandru Roşu a încheiat pe podium evoluţia românilor la Europenele de la Kazan Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 aprilie 2011 21:44

Alexandru Roşu a cucerit două medalii de bronz la categoria 77 de kg, una la aruncat şi una la total


Finalul Campionatelor Europene de la Kazan a fost unul de bronz pentru delegaţia României. Ultimul halterofil, înscris în concurs la categoria 77 de kilograme, a vrut să rămînă şi el în istoria acestei ediţii. Alexandru Roşu nu a început însă cum şi-ar fi dorit concursul.
Conştient de valoarea sa la smuls, Roşu a intrat pe podium la 150 de kg, pe care a reuşit să le ridice deasupra capului din prima. La fel s-a întîmplat şi la 155, dar braţele s-au înmuiat la 159, cînd românul a ratat.

Cele 155 de kg de la stilul smuls l-au aruncat pe poziţia a cincea. După jumătatea concursului halterofilul care la finalul lunii împlineşte 24 de ani s-a trezit cu mîinile goale. Dar atuurile sale aveau să se dezvăluie la următorul stil.  Chiar dacă a anunţat că va intra în concurs la 190 de kg, împreună cu antrenorii s-a răzgîndit şi a încercat la 185 kg. O tentativă reuşită.

Singura de altfel pentru Alexandru, care a vrut să "arunce" 189, dar n-a reuşit. Chiar şi aşa, a prins podiumul la acest stil şi, cu un total de 340 de kg, a prins şi ultima treaptă atunci cînd s-au adunat kilogramele. Românul a fost depăşit de turcul Semih Yagci (343 kg) şi de armeanul Arayik Mirzoian (343 kg), diferenţa dintre primii doi clasaţi fiind făcută după greutatea corporală. Alexandru Roşu a adus totalul medaliilor României la 10 medalii la acest CE.

Medaliile României la CE 2011
1 aur
Marius Gîscan (62 kg) aruncat
6 argint
Florin Croitoru (56 kg) aruncat
Antoniu Buci (62 kg) aruncat, total
Răzvan Martin (69 kg) aruncat, smuls, total
3 bronz
Alexandru Roşu (77 kg) aruncat, total
Florin Croitoru (56 kg) total

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
salas1982
salas1982  •  15 Aprilie 2011, 10:42

felicitari baietilor si la mai multe in viitor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează