SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE HALTERE

Încă trei medalii pentru România la CE » Seară de argint

Răzvan Martin, în plin efort, la stilul aruncat Foto: Guliver/GettyImages
Răzvan Martin, în plin efort, la stilul aruncat Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2011 22:54

Răzvan Martin a ocupat locul al doilea la smuls, la aruncat şi la total la 69 kg în cadrul Campionatelor Europene de la Kazan

În lipsa campionului european de anul trecut, un alt român s-a luptat ieri pentru medalii la categoria 69 de kilograme. Triplul medaliat cu aur în 2010, Ninel Miculescu, a fost lăsat acasă pentru a pregăti Mondialele. Astfel că tînărul Răzvan Martin a dus pe umeri povara cuceririi unor dinstincţii. Şi n-avea să dezamăgească pe nimeni.

A intrat în concurs la 146 de kilograme. A smuls lejer. Apoi şi-a încordat fiecare muşchi pentru cele 150 de kg distribuite egal. A smuls din nou. O greutate ce l-a aruncat direct în lupta pentru un loc pe podium la acest procedeu. Cele 153 de kilograme care au urmat au fost prea multe pentru sportivul legitimat la CSM Bistriţa. Turcul Mete Binay l-a depăşit cu 4 unităţi şi a luat crema aurie la smuls cu o reuşită de 154 de kilograme.

Toată drama avea să se adune la stilul aruncat. Sportivul în vîrstă de 19 ani va rezista însă pînă la final. Turcu Binay a avut parte de o sincopă şi a părăsit podiumul aproape de leşin, armeanul Godelli şi-a dat peste cap cotul, rusul Lukanin a căzut după prima încercare la 177 de kg. Puştiul din România şi-a văzut însă de treaba sa. A aruncat 176 kg şi apoi 181, dar a ratat la 186. Principalul său adversar la acest stil, Vladislav Lukanin, a reuşit la 186 şi l-a lăsat din nou pe Răzvan pe poziţia a doua. După ce s-a tras linie peste concurs, românul a adunat 331 kg, cu doar unul mai puţin decît rusul. Campion mondial anul trecut la juniori, Martin a reuşit să cucerească ieri primele medalii în concursurile de seniori. E doar începutul pentru el.

8 medalii a cucerit pînă acum delegaţia României la CE de la Kazan, dintre care 1 de aur, 6 de argint şi 1 bronz

1 singur halterofil român mai are de evoluat la aceste CE şi el este Alexandru Roşu la 77 de kg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
rusanu
rusanu  •  14 Aprilie 2011, 10:34

BRAVO!!! asteptam reactia autoritatilor competente din sport! sper sa nu-i dezamageasca.

harison
harison  •  14 Aprilie 2011, 10:05

Felicitari.HAI ROMANIA

tzachef
tzachef  •  14 Aprilie 2011, 10:05

BRAVO!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează