SPORTURI  »  ALTELE  »  SABIE

VIDEO Încă un aur pentru România la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori » Bilanț fantastic al delegației „tricolore”

Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache au cucerit medalia de aur în proba de sabie pe echipe destinată juniorilor la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn, Estonia.
Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache au cucerit medalia de aur în proba de sabie pe echipe destinată juniorilor la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn, Estonia.

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2023 20:43 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 21:10

Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache au cucerit medalia de aur în proba de sabie pe echipe destinată juniorilor la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori de la Tallinn, Estonia.

Delegația României continuă să adune medalii la Mondialele din Estonia, ajungând la un total de 8. Astăzi a venit rândul echipei de sabie a băieților să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache, alaturi de antrenorul Alin Badea, au spulberat Ungaria în finală, scor 45-31. În penultimul act„ „tricolorii” au învins marea favorită, Italia, scor 45-42. 

VIDEO. Festivitatea de premiere: încă un aur pentru România la Europenele de scrimă

Delegația României, 8 medalii Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori din Tallin:

  • Aur la sabie cadeți feminin pe echipe - Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş şi Rosemarie Benciu
  • Argint la sabie cadeți feminin - Amalia Covaliu 
  • Argint la sabie cadeți masculin - Casian Cîdu 
  • Bronz la sabie cadeți feminin - Anastasia Fusea
  • Argint la sabie cadeți masculin pe echipe - Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva și Cristian Macovei
  • Bronz la sabie feminin juniori - Amalia Stan
  • Bronz la sabie masculin juniori - Casian Cîdu
  • Aur la sabie masculin juniori pe echipe - Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache

Citește și alte știri din sportul românesc: 

EXCLUSIV Dat afară de la Dinamo după disputa pentru cu putere cu Xavi Pascual, pleacă la Steaua » Culisele unei mutări spectaculoase

GALERIE FOTO De ce s-a despărțit Larisa Iordache de iubit și cum cheltuie cei 14.000 de lei din renta viageră: „Sunt fascinată”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează