SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Încă un bronz pentru România la Campionatele Europene de lupte

Kriszta Incze în acțiune FOTO Imago Images
Kriszta Incze în acțiune FOTO Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 21:16 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 22:03

Kriszta Incze a adus vineri a treia medalie pentru România la întrecerea continentală, după ce Andreea Ana cucerise aurul, iar Alina Vuc bronzul.

Kriszta Incze, 25 de ani, a cucerit medalia de bronz la categoria 65 kg, ea  învingând-o pe bulgăroaica Sofiya Hristova Georgieva cu 4-3. Până la finala pentru bronz, românca a trecut în primul tur de Asli Tugvu (Tucia), în cel de-al doilea de aceeași Sofiya Hristova Georgieva, dar a pierdut în semifinale în fața azerei Elis Manolova.

Luptătoarea născută la Sfântu Gheorghe a cucerit astfel a treia distincție europeană la seniori, după argintul din 2019 de la București și bronzul din 2021 de la Varșovia.

Tot vineri, Alexandra Anghel, 24 de ani, a pierdut în lupta pentru bronz în fața bulgăroacei Yuliana Vasileva Yaneva la categoria 72 kg.

Altă șansă la aur

Nicu Ojog s-a calificat în finala categoriei 87 kg, stilul greco-romane, după ce, vineri, l-a învins prin tuș în semifinale pe azerul Islam Abbasov. Sâmbătă, în lupta pentru cea mai strălucitoare medalie, el se va duela cu Turpan Ali Alvievich Bisultanov din Danemarca.

3 medalii are Româniapână acum la Campionatele Europene de la Budapesta, toate cucerite la lupte feminine: Andreea Ana (aur), Alina Vuc (bronz), Kriszta Incze (bronz)

Citește mai multe știri din sport: 

Aur istoric » Andreea Ana, prima luptătoare din România care câștigă titlul european

A murit Petre Ivănescu, dublu campion mondial alături de naționala de handbal a României

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
394966434424757
Mihai Dinu  •  01 Aprilie 2022, 22:35

Andreea, Alina, Kriszta, felicitari si respect!

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  01 Aprilie 2022, 22:33

felicitari!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close