ALTELE  ·  CUPA MONDIALĂ

Început cu victorie » Ana Maria Popescu, triumf la Tallin!

Articol de — Sambata, 02 Noiembrie

Ana Maria Popescu (34 de ani) a încheiat în triumf primul concurs din noul sezon de Cupă Mondială, disputat la Tallin, ea trecând în finală de rusoaica Violetta Kolobova, 15-13.

Gustul victoriei, atât de cunoscut campioanei române, revine repede în Cupa Mondială. Chiar din startul noii ediții, primul concurs din program fiind programat în acest weekend la Tallin, capitala Estoniei.

O zi plină pentru Ana, începută, așa cum sunt uneori traseele de succes, cu un obstacol depășit mai lent. Ea a trecut cu 15-14 de estonianca Katrina Lehis, după care totul a devenit parcă mai mult mai fluent. 

În turul secund, adversară i-a fost o cunoștință veche, Courtney Hurley din SUA, pe care a învins-o cu un 15-9 autoritar, luându-și astfel biletul pentru optimile de finală.

Acolo a fost și mai netă în confruntarea cu sud-coreeanca Sera Song, 15-7. Deja miza creștea, la fel și inspirația Anei, care a avansat în semifinale după un 15-5 contondent cu italianca Nicol Foietta.

Lucrurile s-au schimbat însă, apropiindu-se fazele finale. Yiwen Sun din China a opus o rezistență aspră, însă tot Popescu a ieșit la suprafață după o ciocnire încheiată la limită, 15-14.

În finală, împotriva rusoaicei Violetta Kolobova, s-a impus cu 15-13. Este prima victorie a româncei de la cea de la Budapesta, din martie anul acesta, una care îi aduce puncte prețioase în cursa pentru calificarea la JO de la Tokyo, din 2020.

Următorul concurs din calendar este cel de la Havana (Cub), 10-12 ianuarie 2020.

VEZI ȘI:

FOTO Gică Hagi, invitat special la Campionatul Mondial de skandenberg de la Constanța! „Regele”, față în față cu „Iron Man” OncescuOrban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
16:00 Tenis, ATP

Turneul Campionilor

Digi 2
18:00 Baschet F

România - Danemarca

Digi 2
19:00 Handbal M

Zagreb - Celje

Digi 4
20:00 Fotbal, Preliminarii Euro 2021

România U21 - Finlanda U21

Pro TV
21:00 Fotbal, Amical

Valladolid - Gaz Metan

Digi 3
Program TV complet

Liga 1