SPORTURI  »  ALTELE  »  ROMÂNIA-GEORGIA 12-6

Început în trombă » România a debutat cu o victorie categorică la Europene, 12-6 cu Georgia

Dejan Stanojevici le dă indicații elevilor săi, la un time-out // Foto: Ștefan Constantin
Dejan Stanojevici le dă indicații elevilor săi, la un time-out // Foto: Ștefan Constantin

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2016 00:00

România a debutat cu o victorie categorică la Europeanul de la Belgrad. ”Tricolorii” vor întîlni Italia în următorul joc.

Naționala de polo a României a avut emoții în fața Georgiei doar pînă la pauză. Conduși cu 1-0, 4-3 și 5-4, "tricolorii" s-au dezlănțuit în sfertul 3, pe care l-au cîștigat cu 5-1. Astfel, de la 5-5 s-a ajuns la 10-6 și problema învingătoarei fusese rezolvată.

În ultimele opt minute, tot România a deținut controlul și a cîștigat intermediarul cu 3-1. La final a fost 12-6, o victorie clară, care îi ține în priză pe "tricolori". Partidele grele abia acum urmează însă, contra  Italiei (miercuri, ora 19:45) și contra Germaniei (vineri, ora 19:45)

La asta s-au așteptat

"Previziunile mele s-au adeverit. Mă așteptam să fie un joc greu la început, dar am schimbat tactica și totul s-a schimbat în sferturile 3 și 4. Germania, Georgia şi România vor lupta pentru locul 2 în grupă, va fi interesant", a declarat Dejan Stanojevici, sîrbul de pe banca României.

"Am început slab și am făcut foarte multe greșeli, mai ales în atac. Va fi dificil în fața Italiei, dar cu Germania avem șansa noastră. Cred că cele două echipe sînt cam la același nivel, deși Germania a avut rezultate foarte bune, recent", a declarat și căpitanul Cosmin Radu.
Mihnea Gheorghe cu patru reușite, a fost golgeterul României.

Restul reușitelor au fost punctate de Tiberiu Negrean 3, Daniel Teohari 2, Cosmin Radu 1, Alexandru Ghiban 1, Andrei Bușilă 1.

Între primele 8

România are drept obiectiv calificarea între primele opt echipe la Euro 2016 pentru a obține calificarea la Campionatul Mondial din 2017, dar și accederea la turneul preolimpic de la Trieste (3-10 aprilie).

Echipele din grupa C, a României, se încrucișează în "optimi" cu echipele din grupa D (Ungaria, Grecia, Rusia, Turcia). Se va juca locurile 1 cu 4 și 2 cu 3.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close