SPORTURI  »  ALTELE  »  HOCHEI PE GHEAŢĂ

Încercare eşuată de puci » Tanczos Barna rezistă la şefia Federaţiei de Hochei pe Gheaţă!

Tanczos Barna va rămîne în fruntea federaţiei de hochei pe gheaţă
Tanczos Barna va rămîne în fruntea federaţiei de hochei pe gheaţă

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 12 iunie 2012 20:19

Mai multe cluburi au vrut ieri să-l demită pe preşedintele FR Hochei pe Gheaţă, dar nu au reuşit, vicepreşedintele UDMR avînd susţinerea grupărilor din Harghita şi Covasna.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale de la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă nu figura ieri schimbarea preşedintelui. Tanczos Barna (35 de ani), şeful hocheiului românesc, a aflat însă de puciul pus la cale de cluburile din Muntenia şi a venit cu buletine de vot autentificate de federaţie.

Vicepreşedintele UDMR, fost secretar de stat în Ministerul Turismului, dar şi în cel al Agriculturii, în timpul Guvernului Boc, a fost foarte sigur pe el. "Conform Statutului, ca să plec din fruntea federaţiei trebuie să fie de acord două treimi din cluburile cu drept de vot", a spus Tanczos Barna.

S-a trecut la vot, unul secret, dar din cele 21 de grupări, doar 9 au fost pentru plecarea lui Barna. Culmea că, în momentul în care s-a propus pe ordinea de zi punctul privind schimbarea conducerii FRHG, 12 cluburi au fost pentru, plus o abţinere! "Ne-au trădat, aşa sîntem noi, românii, curajoşi. Steaua şi Triumf au votat cu ungurii", au spus cîţiva membri ai grupului care dorea schimbarea lui Barna.

Mai rămîne o lună
Tanczos Barna a fost ales în funcţia de preşedinte al FRHG pe 25 iulie 2008. "Mai suportaţi-mă o lună şi apoi vedem dacă puteţi să mă daţi jos!", a spus rîzînd şeful de la hochei. El este susţinut total de cluburile din Harghita şi Covasna, cele care, spun adversarii lui Barna, sînt exclusiv ajutate cu bani şi materiale sportive de conducerea federaţiei. "Vor fi alegeri pe 18 sau 19 iulie. Vom stabili data exactă în viitorul Birou Federal", a subliniat Barna.

"Am avut multe succesuri!"
În discursul preşedintelui şi prezentarea raportului pe anul 2011, Tanczos Barna a început cu o frază celebră, rostită pentru prima dată de Elena Băsescu, fata preşedintelui Traian Băsescu. "Am avut multe succesuri!". Toţi membrii din sală au început să-l ia la mişto pe Barna. "La dumneavoastră e scuzabil, că sînteţi certat cu limba română!", i s-a strigat. "Succesuri a fost decretat acum, e recunoscut şi de DEX", a replicat Barna.

Ceartă rasistă
"O să pleci cu coada între picioare! Trebuia să ai demnitatea să îţi dai demisia după ce aţi intrat cu drapelul secuimii pe gheaţă la Campionatul Mondial!", i-a strigat Alexandru Nistor, reprezentantul clubului din Ploieşti, lui Tanczos Barna. "Nu sînt eu vinovat că jucătorii din echipa României sînt, marea majoritate, de origine maghiară. Organizaţi-vă, înfiinţaţi cluburi şi trimiteţi copiii la hochei!" a fost replica preşedintelui FRHG.

423.523 lei a fost deficitul Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă în anul 2011

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
asc21
asc21  •  13 Iunie 2012, 09:59

Ce fata de ungur are.

saviola2_8
saviola2_8  •  13 Iunie 2012, 09:08

ue bozgorior!

manon
manon  •  13 Iunie 2012, 03:26

ceauseii de la steaua si pionierii s-au dat cu ungurii?!? De la inceputurile lui ilici ne tot tradam neamul !!! AM INROSIT TARA LA LOCALE SI... VREM DEMOCRATIE,JUSTITIE ,VALORI !!! maghearii creaza federatia lor ponta si tariceanu la fel !?! PACAT,MARE ,PACAT PENTRU NOI ,CA ROMANI !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează