SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Îndemnul campioanei » Beatrice Vio s-a implicat într-o campanie umanitară: ”Eu cred în vaccinuri”

Beatrice Vio și momentul victoriei de la Rio
Beatrice Vio și momentul victoriei de la Rio

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2017 00:00

Beatrice Vio, campioana paralimpică de la Rio, a participat la o campanie pentru susținerea vaccinului împotriva meningitei, boala din cauza căreia italianca a avut atât de suferit.

"Eu cred în vaccinuri și-i invit pe toți să se informeze", spune Beatrice Vio, tânăra de doar 19 ani care a cucerit titlul paralimpic la spadă pentru Italia. Împreună cu familia sa, tatăl Ruggero, mama Teresa, fratele Nicolo și sora Maria Sole, Beatrice a mers la spitalul din Monselice (Padova) pentru a se vaccina împotriva meningitei.

"Informați-vă cu adevărat! Eu nu forțez pe nimeni să se vaccineze, nu sunt doctor, dar sunt o persoană care crede în vaccinuri. Toți trebuie să se intereseze cu adevărat despre utilitatea lor, cu privire la riscurile și beneficiile acestor vaccinuri", a spus cea alintată Bebe.

Sportiva a contractat, la sfârșitul anului 2008, ceea ce a fost considerată mai întâi o gripă comună, dar s-a dovedit a fi de fapt o meningită severă. Pentru a fi salvată a fost nevoie de amputarea ambelor picioare, de la genunchi, și a brațelor, de la antebraț!

Sportiva a continuat însă să facă scrimă cu ajutorul protezelor. Cu o voință de fier, ea a reușit să cucerească aurul la Rio de Janeiro, după ce, cu un an înainte, ajunsese campioană mondială la spadă și-și publicase cartea autobiografică "Mi-au dăruit un vis".

Playtech: Fiica lui Pep Guardiola, apariție INCENDIARĂ la Ibiza! 'Slipul este CAM MIC'! Imagini de senzaţie cu Maria


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează