SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Îndemnul campioanei » Beatrice Vio s-a implicat într-o campanie umanitară: ”Eu cred în vaccinuri”

Beatrice Vio și momentul victoriei de la Rio
Beatrice Vio și momentul victoriei de la Rio

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2017 00:00

Beatrice Vio, campioana paralimpică de la Rio, a participat la o campanie pentru susținerea vaccinului împotriva meningitei, boala din cauza căreia italianca a avut atât de suferit.

"Eu cred în vaccinuri și-i invit pe toți să se informeze", spune Beatrice Vio, tânăra de doar 19 ani care a cucerit titlul paralimpic la spadă pentru Italia. Împreună cu familia sa, tatăl Ruggero, mama Teresa, fratele Nicolo și sora Maria Sole, Beatrice a mers la spitalul din Monselice (Padova) pentru a se vaccina împotriva meningitei.

"Informați-vă cu adevărat! Eu nu forțez pe nimeni să se vaccineze, nu sunt doctor, dar sunt o persoană care crede în vaccinuri. Toți trebuie să se intereseze cu adevărat despre utilitatea lor, cu privire la riscurile și beneficiile acestor vaccinuri", a spus cea alintată Bebe.

Sportiva a contractat, la sfârșitul anului 2008, ceea ce a fost considerată mai întâi o gripă comună, dar s-a dovedit a fi de fapt o meningită severă. Pentru a fi salvată a fost nevoie de amputarea ambelor picioare, de la genunchi, și a brațelor, de la antebraț!

Sportiva a continuat însă să facă scrimă cu ajutorul protezelor. Cu o voință de fier, ea a reușit să cucerească aurul la Rio de Janeiro, după ce, cu un an înainte, ajunsese campioană mondială la spadă și-și publicase cartea autobiografică "Mi-au dăruit un vis".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează