SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE JUNIORI

La 13 ani a bătut recordul Dianei Mocanu, acum are planuri mari la Europenele de juniori: „La 05:30 sunt la bazin, iar la 18:00 ajung acasă”

Aissia Prisecariu și David Popovici +13   FOTO
Aissia Prisecariu și David Popovici

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 iulie 2022 10:57 / Actualizat duminica, 03 iulie 2022 11:40

Campionatele Europene de juniori debutează pe 5 iulie, în bazinul de la Otopeni, iar una dintre favoritele la medalii este Aissia Prisecariu.

În vârstă de 14 ani, sportiva este campioană mondială la 50 de metri, 100 metri și 200 metri spate. Aissia vrea să-i calce pe urme idolului ei, Diana Mocanu, dublă medaliată cu aur la JO din 2000.

În 2021, Presecariu a doborând recordul fostei înotătoare, care în 1999, la 15 ani, cucerea 3 medalii de aur la Europenele de Juniori.

„Am concurat la categoria de 14 ani și am reușit să dobor recordul Dianei Mocanu, vechi de 23 de ani. Am fost foarte fericită pentru că Diana Mocanu este idolul meu”, spune Aissia.

Cătălin Nistor, antrenorul care clădește campioni la Brăila: „David Popovici ne-a obligat să visăm”
NATAȚIE
Cătălin Nistor, antrenorul care clădește campioni la Brăila: „David Popovici ne-a obligat să visăm”

Ea a început înotul în Belgia, iar ulterior l-a continuat în România.

„Când am ajuns în România, m-am apucat de tenis de câmp. Mama m-a înscris și la înot. După primele zile, antrenorii mei mi-au spus că trebuie să continui pentru că am talent și acesta este drumul meu.

Acum mă trezesc la 05:00, merg la bazin la 05:30, până la 07:30. La 08:00 sunt școală până la 13:00 sau 14:00, apoi merg la cel de-al doilea antrenament, care începe pe la 14:30. Pe la 17: 30 plec de la bazin și abia pe la 18:00 ajung acasă. Mă relaxez puțin, mă odihnesc și mă pregătesc pentru ziua următoare”, a povestit sportiva.

Pe lângă Europenele de Juniori, Aissia va concura în această vară și la Festivalul Olimpic al Tineretului European.  „La aceste două competiții, îmi doresc să prind o finală și dacă se poate și mai mult, cu atât mai bine”, a adăugat Aissia Prisecariu.

VIDEO Camelia Potec: „Suntem obosiți, dar fericiți că putem organiza acest Campionat European”

Imagini cu Bazinul din Complexul de natație de la Otopeni

Citește și:

Gazeta prezintă povestea incredibilă a bazinului olimpic pe care statul se chinuie să-l termine de 11 ani! 7 milioane de euro aruncate pe fereastră. Și mai urmează!

Reacția Anei Maria Popescu după ce David Popovici a fost premiat cu 200.000 de euro de Guvern: „S-a creat un precedent!” + sfat pentru Guvern: „Abia atunci făceai ceva pentru sport”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează