ALTELE  ·  JOCURILE OLIMPICE 2020

Alți doi pe lista pentru Tokyo » Înotătorul Daniel Martin și atleta Claudia Bobocea merg la Jocurile Olimpice din 2020

Daniel Martin și Robert Glință (dreapta), cei mai buni înotători ai României
Daniel Martin și Robert Glință (dreapta), cei mai buni înotători ai României

Articol de — Luni, 22 Iulie

Înotătorul Daniel Martin și atleta Claudia Bobocea și-au realizat baremurile de calificare la Jocurile Olimpice din 2020.

La Campionatele Mondiale de natație de la Gwangju (Coreea de Sud), Daniel Martin a reușit să coboare sub baremul olimpic la 100 de metri spate (53,85 secunde). Înotătorul de la CSM Bacău a terminat cursa din serii în 53,65 secunde, timp care îi asigură biletul de calificare pentru Tokyo 2020.

Un alt înotător, campionul Robert Glință reușise calificare de mai bine de două luni, devenind primul român care se califica la întrecerile olimpice. 

Glință, finală la Mondiale

De altfel, la Mondialele de la Gwangju, Robert Glință a obținut un nou rezultat senzațional. „Tricolorul” a reușit să se califice în finala probei de 100 de metri spate cu al 8-lea timp (53.40). El l-a învins pe campionul european, rusul Kliment Koleșnikov, deasupra căruia s-a tras linia. 

Daniel Martin a luat și el startul în semifinale, dar cu al 12-lea timp, 53,71, nu a prins finala. Pentru Daniel rămâne însă performanța de a prinde biletele pentru Japonia. Semifinalele de la 100 de metri spate au fost extrem de disputate, chinezul Xu Jiayu a doborât recordul competiției, cu un timp senzațional: 52,17 secunde.

Al doilea timp l-a reușit rusul Evgheni Rîlov, care a doborât recordul țării sale cu timpul de 52,44 secunde. Alți trei sportivi, americanii Ryan Murphy și Matt Grevers, dar și australianul Mitch Larkin, au înotat și ei sub 53 de secunde. În finala de marți, din Coreea de Sud, s-au mai calificat japonezul Irie Ryosuke și brazilianul Guilherme Guido. 

53,32 este cel mai bun timp al lui Robert Glință în proba de 100 de metri spate, timp care reprezintă și recodul României

Barem în Diamond League

Atleta Claudia Bobocea a reușit și ea duminică, în cursa de 1.500 metri în Diamond League, la Londra, să obțină baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Bobocea a obținut un personal best de 4 minute, 2 secunde și 27 de sutimi  cu care a terminat cursa pe locul 8.

Claudia Bobocea a participat și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar nu a reușit acolo să treacă de serii. Bobocea este a treia atletă care obține calificarea la Jocurile Olimpice după săritoarele în lungime Florentina Iușco și Alina Rotaru. 

Sportivii români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • Robert Glință - înot
  • Laura Coman - tir
  • Florentina Iușco - atletism
  • Alina Rotaru - atletism
  • Naționala României U 21 - fotbal
  • Claudia Bobocea - atletism
  • Daniel Martin - înot

Vezi și:

VIDEO+FOTO George Pușcaș, vedetă în China! Românul a dat autografe și s-a pozat cu fanii alături de ceilalți jucători de la InterDobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep răspunde acum: 'Este total greşit că l-am făcut de râs sau l-am umilit'

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1

Voluntari - Gaz Metan Mediaș

Digi 1, Telekom 1, Look
21:00 Fotbal, Liga 1

Astra - Viitorul

Digi 1, Telekom 1, Look
21:00 Fotbal, La Liga

Mallorca - Eibar

Digi 2
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Osnabruck - Darmstadt

Digi 4
23:00 Fotbal, La Liga

Betis - Valladolid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1