SPORTURI  »  ALTELE  »  PERFORMANŢĂ

Ioana Boeriu a cîştigat Turneul celor Patru Trambuline la copii

Ioana Boeriu
Ioana Boeriu

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 22 septembrie 2011 12:44

Echipa naţională de sărituri cu schiurile a României a încheiat ediţia 2011 a Turneului celor Patru Trambuline, cea mai importantă competiţie europeană de pentru copii, cu o victorie la individual - Ioana Boeriu şi trei locuri secunde, Diana Trîmbiţaş, Radu Păcurar şi Andrei Feldorean.

După ce a cîştigat primele trei etape desfăşurate în Austria şi Germania, Ioana Boeriu (11 ani) s-a impus şi în ultima întrecere din acest an, care a avut loc la Berchtesgaden (Germania) pe 17 septembrie. Cu un punctaj maxim (400 de puncte) după cele patru etape ale competiţiei, Boeriu s-a impus detaşat în faţa celorlalte concurente, cîştigând Turneul la categoria Fete II (10-11 ani). Locul secund la aceeaşi categorie i-a revenit Dianei Trîmbiţaş (246 de puncte).

Selecţionata României s-a impus şi în competiţiile masculine, unde Radu Păcurar (10 ani) şi Andrei Feldorean (11 ani) au încheiat turneul pe locul II la categoriile K10 si K11, întreceri care au reunit cei mai mulţi participanţi, 40 şi respectiv 49.

"Pentru al patrulea an consecutiv, sportivii români se afla pe podiumul celei mai prestigioase întreceri de sărituri cu schiurile pentru copii din Europa. Rezultatele bune obţinute în faţa unor sportivi din ţări cu tradiţie în acest sport ne dau convingerea că, peste cîţiva ani, selecţionata ţării noastre se poate număra printre elitele internaţionale în marile competiţii de profil", a declarat Florin Spulber, antrenorul coordonator al "tricolorilor".

În clasamentul general pe echipe, România a încheiat Turneul pe locul 4, cu 984 de puncte, fiind devansată doar de echipele SC Bischofshofen (Austria), Worgler Flughunde (Austria) şi ASVO NordicSkiTeam Salykammergut (Austria).

Organizat pentru prima dată în 1999, Turneul celor Patru Trambuline este găzduit anual, în lunile iunie şi septembrie, pe trambulinele din Hinzenbach şi Bischofshofen (Austria), respectiv Reit im Winkl şi Berchtesgaden (Germania).

Playtech: BOMBĂ! Ce face Emma Răducanu cu premiul de 2 milioane de euro! A făcut anunțul surpriză


Comentarii (8)
fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  22 Septembrie 2011, 16:37

Acum ca avem si noi o trambulina si avem unde sa ne antrenem, sper ca pe viitor sa avem si noi cativa romani in Circuitul Mondial de sarituri cu schiurile. In fiecare iarna urmaresc cu cea mai mare placere aceasta competitie.

lysergide
lysergide  •  22 Septembrie 2011, 14:36
Postat de xstream pe 22 Septembrie 2011, 14:15

da.. ce vremuri.. mie mi a placut de sven hanavald. si de malysz , acum recent mi a placut de aman, ..dar au austriecii si norvegienii astia o echipa..

Adam Malysz daaaaa....pacat ca sa retras sau urmeaza parca asa am auzit.Dar totusi are o varsta.FELICITARI IOANEI.E un inceput totusi.

xstream
xstream  •  22 Septembrie 2011, 14:16
Postat de allosaur pe 22 Septembrie 2011, 13:40

wow, deci eu eram un super mega ultra fan al acestui sport, e adevarat la barbati si acum ceva vreme cand Martin Smitch facea legea si era taticul acestiu sport, vremea sa schimbat, sunt altii sus acu, dar sportul este minunat:) felicitari pentru performanta, dar nu ramane in romania, nu faci decat sa te plafonezi!!

Martin Schmitt btw

Vezi toate comentariile (8)
Comentează