SPORTURI  »  ALTELE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Ionela Grecu, sportiva nevăzătoare campioană europeană, a explicat la GSP Live ce dificultăți întâmpină în București: „În străinătate nu era așa”

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 13:39 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 18:49

Sportiva paralimpică  Ionela Grecu, campioană europeană la escaladă, a fost invitată în această dimineață la GSP LIVE.

Campioană Europeană în 2021, la Moscova, și medaliată cu bronz la Cupa Mondială din același an, de la Los Angeles, sportiva de la CS Climb Again București a vorbit despre dificultățile pe care persoanele cu dizabilități le au în România.

Ionela Grecu, sportiva nevăzătoare campioană europeană, despre condiția persoanelor cu dizabilități în România: „Nici nu-ți dai seama când să treci strada”

„În București merg mai mult singură. În orașele din străinătate am mers mai mult în grup și nu am simțit dificultate. Dar în București am simțit.

Nu avem sunet la semafoare. Nu e la toate. Nu cred că ar fi greu să pună sunet la fiecare semafor. Iar stațiile de autobuz ar putea fi anunțate. Ideal ar fi să știm și ce autobuz vine în stație. 

Eu întreb uneori, alteori nu întreb. Oamenii răspund, uneori răspund greșit. Nu am pățit, dar se poate.  Mi s-a întâmplat să aud un număr de autobuz care nu trecea prin zona în care eram. Dar m-am învățat”, a spus Ionela la GSP Live. 

În Rusia am trecut prin intersecții care aveau semafor cu sunet. Dar poate că există doar în anumite zone, ca și prin București. Acolo am sesizat că nu aveau covorașe tactile, pe care le poți simți cu bastonul sau cu piciorul. Pe trotuar se pune un covoraș, acolo unde este trecerea de pietoni, iar de-a latul trotuarului există un alt covoraș. Astfel, cine trece pe acolo să simtă că urmează trecerea de pietoni și să se ducă spre ea. Da, ar fi ca un ghidaj
- Ionela Grecu

Ionela Grecu, sportiva nevăzătoare campioană europeană, a explicat la GSP Live ce dificultăți întâmpină în București: „În străinătate nu era așa”

Pe lângă rezultatele excelente de la Moscova și Los Angeles, Ionela mai are în palmares un loc 7 la Cupa Mondială de la Briancon (Franța) și un loc 3 la Cupa Mondial din Innsbruck (Austria).

Citește și:

Strigătul unei legende: „Rapid nu că m-a uitat, m-a aruncat!” » Soția acuză: „Habar n-aveau că mai trăiește, credeau că e o glumă”

Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Nimic gratis! Părinții plătesc tot: antrenamente, echipament, cantonamente, visuri pierdute + Top 10 academii de copii și juniori

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
108779877311497
George Ionescu  •  05 Aprilie 2022, 19:41

...escalada?...avem asa ceva in Romania?...si daca da ...cine i campionul national ?...acest articol trebuia scris in limbaj braille ...

palominocreek
palominocreek  •  05 Aprilie 2022, 16:57

Bravo Ionela!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează