SPORTURI  »  ALTELE  »  GIMNASTICĂ

FOTO Șefa unei Federații din România face un apel public: „Această problemă trebuie reglementată de Guvern”

Foto: Instagram @irinadeleanu +33   FOTO
Foto: Instagram @irinadeleanu

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 07:05 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 10:16

Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică, a semnalat o problemă în ceea ce privește sportul românesc. Consideră că antrenorii sunt plătiți prea prost pentru munca lor și face apel la Guvernul României.

Ea a oferit exemplul Alexandrei Piscupescu şi al Ştefaniei Preoteasa, două antrenoare care au lucrat gratis în vară la Campionatul Mondial de junioare.

Irina Deleanu
Irina Deleanu
Irina Deleanu
Irina Deleanu
+29 FOTO

Irina Deleanu: „Asta e o foarte mare problemă”

„La nivel general al sportului, există clar o problemă a antrenorilor şi asta şi din cauza faptului că nu sunt plătiți cum se cuvine. Eu v-am spus că noi avem doar patru antrenoare, care lucrează din pasiune. 

Aceasta este cea mai mare problemă, că nu sunt plătiți cum se cuvine la nivelul sacrificiilor pe care le fac, pentru că este o meserie destul de grea şi presupune foarte multe renunţări, practic eşti cu sufletul acolo sută la sută, nu mai ai familie, nu mai ai nimic, nu mai ai viaţă.

Spre exemplu, omoloagele din Israel ale antrenoarelor noastre, Alexandra Piscupescu şi Ştefania Preoteasa, care au obţinut medalia de bronz la ansamblu, cu Adriana Teocan, au semnat contracte pentru Campionatul Mondial în valoare de 5.000 de euro pe lună. 

Iar antrenoarele noastre au lucrat benevol, pentru că nu am găsit nicio formulă să le includ nicăieri. Dar au făcut-o pentru că era campionatul în România şi am spus că nu putem să nu apărem cu proba de ansamblu. Şi nu numai că am apărut, dar am făcut şi performanţă”, a spus Irina Deleanu, potrivit Agerpres.

Irina Deleanu: „Această problemă ar trebui reglementată de Guvern”

„Eu cred că această problemă ar trebui cumva reglementată de Guvern, să crească grila salarială, nu ştiu. Pentru că ideea de a aduce sume extrabugetare şi a plăti antrenori este o utopie, dacă ne gândim la nişte federaţii care nu au o vizibilitate la fel de mare ca fotbalul. Şi atunci nu ai sponsori care să asigure nişte salarii pe măsură

Noi stăm destul de bine în ceea ce priveşte antrenorii, adică avem o serie de antrenoare tinere, patru la număr, care sunt foarte pasionate şi pot face meseria la nivel înalt, să preia ceea ce a lăsat doamna Maria Gârbă ca moştenire. Şi sunt toate gimnaste crescute de doamna Maria. 

Pentru nevoile federaţiei noastre sunt de ajuns, sunt antrenori ambiţioase, şcolite, sunt autodidacte, se interesează, se perfecţionează. Sunt foarte mândră de ele şi le susţin din tot sufletul”, a mai declarat Deleanu, potrivit sursei menționate.

Citește și:

Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”
CM feminin
Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”
Coco Gauff, sportiva cel mai bine plătită în 2023 » 7 jucătoare de tenis în Top 10!
FINANCIAR
Coco Gauff, sportiva cel mai bine plătită în 2023 » 7 jucătoare de tenis în Top 10!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
acecris
acecris  •  09 Decembrie 2023, 10:31

Si ea saraca a apelat mai intai la tanarul Ion Tiriac ...

TheRealGicaContra
TheRealGicaContra  •  08 Decembrie 2023, 22:32

Intai rezultate si dupa aceea bani! Daca tot vorbim de pasiune...

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  08 Decembrie 2023, 17:17

Renunțați la niste bani din salariul celor de la federație și puneți pt antrenoare. Pe pariu că și în Israel se obțin bani de salarii din sponsorizări? Că tot vorbim de ei.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează