SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE DANS SPORTIV

Ivan Patzaichin, ambasadorul Campionatului Mondial de Dans Sportiv

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 19:44

Multiplul campion olimpic promovează Mondialul de juniori care se va desfășura la București luna viitoare.

Legenda canoei românești, cvadruplu campion olimpic, Ivan Patzaichin va fi ambasadorul Campionatului Mondial de Juniori II (14-15 ani), la secțiunea dansurilor latino-americane, care se vor desfășura în perioada 3-5 noiembrie la Sala Polivalentă din București.

Fostul mare sportiv s-a arătat a fi un mare admirator al dansului. "Am apreciat întotdeauna dansul sportiv. Este un sport frumos și elegant, care îi transformă pe copiii care îl practică în tineri bine dezvoltați, cu atitudine, în oameni care se remarcă în mulțime începând cu poziția corpului", a declarat Ivan Patzaichin.

Renumit pentru dăruirea sa ca sportiv, mai ales după ce a câștigat cursa de la JO de la Munchen 1972 cu pagaea ruptă, Ivan Patzaichin s-a arătat încântat de faptul că va fi ambasadorul unei competiții de asemenea anvergură.

La ediția 2017 a Campionatului Mondial de Juniori II vor participa campionii și vicecampionii a peste 80 de țări de pe cinci continente. România e reprezentată de perechile Eric Nițu-Antonia Iosub și Andrei Petcu-Bianca Buzuleac. Numărul sportivilor ce vor evolua la Sala Polivalentă se va ridica la aproximativ 2000.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close