SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Șef FR Schi, despre schioarea blocată la JO 2022: „Lotul se face transparent și obiectiv, nu la cererea sportivului”

Ania Caill. Foto: Vlad Chirea
Ania Caill. Foto: Vlad Chirea

Articol de - Publicat joi, 14 octombrie 2021 16:36 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 16:36

Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi, a vorbit, pentru GSP, despre neincluderea schioarei Ania Caill pe lista preliminară pentru JO de iarnă Beijing 2022: spune că așteaptă decizia comisiei de disciplină în cazul managerului ei sportiv, Ioan Achiriloaie, care a fost audiat după ce a trimis o scrisoare deschisă în care critica absența sportivei de pe listă.

Ieri seară, Ania Caill, cea mai bună schioare din România conform ierarhiilor FIS, a organizat o conferință de presă în care a anunțat, alături de managerul ei, Ioan Achiriloaie, că nu a fost inclusă pe lista JO de iarnă din Beijing 2022.

Aceasta a spus că se gândește chiar și la retragere din cauza aceasta, fiindcă „n-aș mai rezista psihic” pentru încă un ciclu olimpic.

Cea mai bună schioare a României nu a fost inclusă pe lista pentru JO de iarnă: „Îmi vine să renunț”
JOCURILE OLIMPICE
Cea mai bună schioare a României nu a fost inclusă pe lista pentru JO de iarnă: „Îmi vine să renunț”

Achiriloaie a punctat că a aflat, pe surse, motivul pentru care sportiva nu a fost inclusă: fiindcă a terminat ultima la Mondialele de la Cortina D’Ampezzo, unde, accidentată, a terminat pe locul 30 din 30, la 4,77 secunde de lider.

Fostul sportiv a anunțat că, tot ieri, a fost audiat de comisia de disciplină a FR Schi după ce a contestat absența sportivei prin scrisori deschise.

GSP.ro l-a contactat, azi, pe Puiu Gaspar, secretarul general al federației.

„În acest moment, avem o procedură disciplinară în desfășurare, are ca obiectiv chiar posibila încălcare a dispozițiilor statutare ale federației referitoare la nivelul de comunicare. Nu pot face niciun comentariu despre acest subiect, m-aș antrepronunța și așteptăm decizia comisiei”, a început Gașpar.

El spune că nu a fost prezent la comisie, iar Ania Caill și Ioan Achiriloaie s-au prezentat cu avocații.

„Stabilirea componenților loturilor naționale și olimpice este atributul exclusiv al organelor statutare ale federației și sunt făcute în baza unor criterii transparente și obiective. Și nu la cererea unor sportivi. Sau în conferințe de presă. E tot ce vă pot spune în acest moment. După, vă vom da un comunicat sau vom organiza o conferință de presă, în funcție de ce se întâmplă până atunci”, a adăugat Gaspar.

Întrebat dacă Achiriloaie a ajuns în fața comisiei de disciplină după scrisoarea deschisă prin care semnalează absența Aniei Caill din lot, Gaspar a punctat că el este cercetat „în baza mai multor cereri repetate și a declarațiilor pe care le-a dat în media”.

Soluția dată de Comisia de Disciplină va veni la începutul săptămânii viitoare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
sibelius
sibelius  •  14 Octombrie 2021, 18:14
Postat de pacala.curiosu pe 14 Octombrie 2021, 16:52

"Stabilirea componenților loturilor naționale și olimpice este atributul exclusiv al organelor statutare ale federației și sunt făcute în baza unor criterii transparente și obiective. Și nu la cererea unor sportivi. Sau în conferințe de presă" Deci, in nici un caz pe criterii de performanta (sportiva fiind cea mai bine clasata din tara), ci numai la discretia sefilor (a se citi mafioti). Sunt curios daca adminul ma cenzureaza, desi nu am jignit, doar am exprimat o parere personala (garantata prin Constitutie)

Nu putem vorbi de performanta in sportul asta. Nici macar teoretic.

fuller
fuller  •  14 Octombrie 2021, 18:11

Nu inteleg conceptul de criterii obiective si transparente daca cea mai buna sportiva din tara la acest sport nu a fist inclusa. Care sant pozitiile ocupate de schiorii selectionati in comparatie cu ea? Daca este transparenta, atuncu sa fie aratate criteriile si mai ales ce pozitii in clasamentul mondial au acesti sportivi. Mi se pare si mai grav ca atunci cand cineva deschide discutia public, aparent cu motive intemeiate, i se baga calusul in gura si e pedepsita. Ceva este putred in locurile inalte si caldute ale federatiei, protejate de ziduri inalte. Seful FR de schi a folosit un limbaj de lemn care nu zice nimic. Nu a specificat nici unul dintre criterii, nu a explicat de ce sportiva numarul 1 in acest sport nu a fost inclusa. Jenant! Nu stie cine poate face curatenie acolo.

cirus11
cirus11  •  14 Octombrie 2021, 17:19

Pai hai sa vedem criteriile si in functie de ele clasamentul sportivilor. Hai cu transparenta

Vezi toate comentariile (4)
Comentează