SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ // Premieră după aproape un secol în echipa de hochei a Statelor Unite!

Jordan Greenway (numărul 18) // FOTO: REUTERS
Jordan Greenway (numărul 18) // FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2018 12:02

Jordan Greenway este primul hocheist afro-american care face parte din echipa SUA, de la începutul JO de iarnă, din anii '20. 

Greenway, care are 20 de ani și este student la Boston University, a ajuns în lotul american după ce NHL nu și-a lăsat jucătorii să meargă anul acesta la Jocurile Olimpice.

"Nu mă așteptam să-mi îndeplinesc atât de repede visul de a juca la Olimpiadă. Dar cum ocazia aceasta s-a ivit, am de gând să profit de ea la maximum. Sper să fiu un model și pentru alți copii de culoare, care să iasă în față și să încerce ceva diferit de clișeele rasiale. Nu toți afro-americanii trebuie să joace baschet", a spus tânărul hocheist.

Americanul care are un fizic impresionant a fost draftat de Minnesota Wild și ar fi fost și el victima interdicției NHL dacă nu s-ar decis să-și prelungească studiile universitare cu un an. "Pentru un tip masiv, Jordan se mișcă destul de ușor pe gheață", a adăugat și antrenorul Tony Granato.

Greenway a învățat să patineze când avea trei ani. A crescut în Canton, New York, lângă frontiera cu Canada, unde toată lumea joacă hochei pe gheață. Așa că asta au făcut și Jordan, și fratele lui J.D.

"Am jucat și fotbal, lacrosse, baseball și eram destul de bun la toate. Dar îmi plăcea să mă trezesc dimineața ca să joc hochei pe gheață", a povestit tânărul jucător.

Vezi și: Verdictul expertului: de ce competiția de hochei de la PyeongChang va fi spectaculoasă chiar și fără jucătirii din NHL

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close