SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ // Verdictul expertului: de ce competiția de hochei de la PyeongChang va fi spectaculoasă chiar și fără jucătorii din NHL

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2018 11:54

Peter Forsberg, expert Eurosport și fostul campion olimpic, crede că hocheiul jucat la JO va fi la înălțime în ciuda lipsei jucătorilor din NHL.

Cum marii favoriți ai turneului masculin, Sportivii Olimpici din Rusia, au fost învinși miercuri, în prima partida, cu Slovacia, 2-3, Forsberg le mai numește printre candidatele la titlu pe Finlanda, Suedia, Republica Cehă și Canada.

"Este un turneu scurt și oricine intră în formă repede va avea un avantaj important. Depinde cum ieși din grupă, dacă ai un sfert de finală ușor, și așa mai departe. În general, cum am spus, cred că Atleții Olimpici din Rusia sunt favoriți, dar există multe echipe care doresc să-i învingă, deci nimic nu e sigur. E un turneu destul de deschis", a spus Forsberg.

Fostul campion olimpic nu crede că absența jucătorilor din NHL de la PyeongChang va știrbi frumusețea spectacolului.

"Cred că totuși sunt prezenți jucători grozavi. Câțiva dintre jucătorii ruși de aici ar putea juca și în NHL. La fel și alții din echipa Suediei sau din alte echipe. Cred că, dacă ne uităm la standardul de joc, el este foarte ridicat chiar dacă jucătorii din NHL nu sunt aici și nu cred că se va decide totul în funcție de asta", a spus suedezul într-un interviu pentru Eurosport.

Acum în vârstă de 44 de ani, dublul câștigător al Cupei Stanley îi vede și pe canadieni acolo, sus, mai ales că au cucerit ultimele două ediții ale JO.

"Canada este întotdeauna Canada! Nu îi poți scoate niciodată din cărți. Atunci când intră pe teren cu frunza pe piept în turneele mari, joacă pentru întreaga țară și par să găsească mereu o cale de a avansa și de a juca în fazele superioare la cele mai mari turnee. Chiar dacă aparent lotul lor nu e atât de grozav", a spus fostul mare hocheist suedez.

Rezultate din primele două zile ale turneului de hochei

Miercuri
Slovacia-Sportivii olimpici din Rusia 3-2
Slovenia-SUA 3-2

Joi
Finlanda-Germania 5-2

Grupa A
Canada
Cehia
Coreea de Sud
Elveția

Grupa B
Slovacia
Slovenia
SUA
Sportivii Olimpici din Rusia

Grupa C
Finlanda
Germania
Norvegia
Suedia
*primele patru clasate se califică în sferturi de finală, restul urmând să joace un play-off pentru accederea în această fază

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează