SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Jocurile Olimpice, din nou în pericol?! Japonia, gata să declare stare de urgență!

O locuitoare din Tokyo trece luni pe lângă ceasul care afișează zilele care au mai rămas până la startul JO FOTO Imago-Images
O locuitoare din Tokyo trece luni pe lângă ceasul care afișează zilele care au mai rămas până la startul JO FOTO Imago-Images

Articol de - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 15:18 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 17:06

Japonia se pregătește să declare stare de urgență în Tokyo din cauza creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, o situație care ridică din nou semne de întrebare asupra organizării Jocurilor Olimpice.

Unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale lui 2021, întâlnirea olimpică de la Tokyo, e din nou sub semnul întrebării, după ce mai mulți guvernatori de prefecturi japoneze au cerut reinstaurarea stării de urgență. Printre aceștia se află și Yuriko Koike, care răspunde de Tokyo. Ea a spus că dacă nu se iau măsuri se va crea o situație explozivă. Săptămâna trecută au fost raportate 1.000 de cazuri pe zi în orașul care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice între 23 iulie și 8 august, o competiție care trebuia să aibă loc în 2020, dar din cauza pandemiei a fost amânată pentru 2021. 

Jocurile Olimpice, din nou în pericol?

După mai multe consultări cu membrii guvernului japonez, se pare, după cum informează Kyodo News, că de pe 9 ianuarie va fi declarată stare de urgență în prefecturile cu probleme, inclusiv în Tokyo, o situație care deocamdată ar putea dura doar o lună. Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, care se ocupă de măsurile de combatere a pademiei, a spus, citat de Reuters, că o decizie va fi luată cât mai curând. Japonia a raportat în total între 3.000 și 4.000 de cazuri în ultimele zile, în Tokyo și împrejurimile sale fiind cele mai multe. 

Starea de urgență în Japonia nu este atât de dură cum a fost în numeroase state europene, pentru că există în Constituție ideea de libertăți civile. Poliția nu poate interveni, dar cresc puterile guvernatorilor, care le pot cere oamenilor să evite întâlnirile ce nu sunt necesare, însă această cerință poate fi ignorată și nu există niciun fel de pedepse pentru încălcarea cererilor. 

Se pare că școlile vor rămâne deschise, iar universitățile își vor continua programul normal. De asemenea, celor care au afaceri li se va cere să închidă sau să-și limiteze activitatea, dar dacă nu o fac, nu există repercusiuni. Lucratul de acasă va fi încurajat, iar japonezilor li se va cere să rămâne în locuințe după opt seara, o oră la care și restaurantele ar trebui închise. Cinematografele și teatrele vor rămâne și ele deschise tot până la ora douăzeci. 

Există dorință 

După ce a anunțat amânarea JO în primăvara trecută, Japonia a fost sub stare de urgență timp de o lună. Rămâne de văzut cum această situație va afecta planurile oficialităților japoneze de a organiza în continuare Jocurile Olimpice. Luna trecută, după ce a fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus, Japonia a interzis intrarea în țara sa a cetățenilor străini care nu au rezidență în această țară. Cu toate acestea, premierul Yoshihide Suga a reafirmat dorința de a găzdui întrecerea olimpică, precizând că planurile sunt ca la finalul lunii februarie să înceapă campania de vaccinare a japonezilor.

59 de sportivi românisunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

4 medaliia adunat delegația României la precedenta ediție a JO, care s-a desfășurat în 2016, la Rio

Citește mai multe știri din sport:

EXCLUSIV Interviu cu fosta mare gimnastă Gina Gogean, acum antrenoare la lotul de juniori: „Putem să avem din nou un viitor în gimnastica mondială”

VIDEO Simona Halep, antrenament intens înainte de Australian Open » Jucătorul alături de care și-a testat loviturile: „Întotdeauna o plăcere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
markjohn
markjohn  •  04 Ianuarie 2021, 18:14

daca vor sa joace fara spectatori se poate,daca nu,nu. destul de simplu. sa multumeasca divinitatii ca japonia nu sta in sutele alea de miliarde pe care le-ar face daca s-ar tine jocurile olimpice. daca era brazilia era dezastru.

kund
kund  •  04 Ianuarie 2021, 18:09

Sa speram ca nu va fi anulat!

bazinga
bazinga  •  04 Ianuarie 2021, 17:26

Nu se va tine nici anul acesta, o sa vedeti !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close