SPORTURI  »  ALTELE  »  ZĂPADA JOACĂ FESTE VIRTUOZILOR VIENEZI

Johann Strauss Ensemble, concert extraordinar... în blugi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 decembrie 2009 00:00

Faimosul ansamblu "Johann Strauss" a susţinut un concert extraordinar "Christmas in Vienna", miercuri, la Bucureşti. Din cauza numărului mare de cereri s-au organizat două concerte: unul de la ora 16:00 şi cel de-al doilea de la ora 19:30.

Ineditul acestei seri magice constă în faptul că faimoasa orchestră, celebrul bariton Micheal Havlicek şi soprana Romana Beutel au cîntat în hainele de stradă, cele cu care au fost îmbrăcaţi pe drumul de la Iaşi la Bucureşti.

Ansamblul a susţinut un concert, marţi, la Iaşi. După concert autocarul cu o parte din recuzită şi costumele membrilor ansamblului a pornit spre Bucureşti, dar, din cauza zăpezii şi a drumurilor blocate, nu a ajuns pînă la ora  16:00. Cum un necaz nu vine niciodată singur, avionul care îi aducea la Bucureşti pe membrii ansamblului a avut 3 ore întîrziere, aceştia fiind nevoiţi să urce direct pe scenă.

Cu toate acestea, concertul a fost cu adevărat extraordinar şi spectatorii nu au regretat ora în care au aşteptat nerăbdători.

Johann Strauss Ensemble a reuşit să încînte publicul din toate centrele muzicale europene. S-au bucurat de reprezentaţiile orchestrei spectatori din Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg, Linz şi, desigur, Viena.

Orchestra Johann Strauss a fost fondată în 1985. Între timp au fost cooptaţi muzicieni talentaţi de toate naţionalităţile. Sunetul tipic şi unic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de virtuozi, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele.

Repertoriul ansamblului conţine lucrări ale familiei de compozitori Strauss şi ale altor mari compozitori, Mozart, Haydn, beethoven, Schubert sau Dvorak.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează