SPORTURI  »  ALTELE  »  SNOOKER

John Higgins revine spectaculos şi cîştigă Campionatul Regatului Unit » "Pentru tata"

Articol de GSP - Publicat luni, 13 decembrie 2010 00:00

Steve Davis după finală: "A fost fascinant, un meci care îţi taie răsuflarea. Dacă cineva va mai spune despre snooker că este plictisitor, atunci trebuie să îşi facă un control"

John Higgins a reuşit să cîştige Campionatul Regatului Unit după un meci fantastic, decis în joc decisiv.

Higgins a reuşit o revenire spectaculoasă, cîştigînd pentru a treia oară în carieră acest turneu. Condus cu 9-5 de Mark Williams, a cîştigat cinci jocuri consecutive, confirmînd forma extraordinară pe care o tranversează de la revenirea de după suspendare. Vezi aici ultimele momente din jocul decisiv dintre Higgins şi Williams! (video)

Cu tatăl bolnav de cancer, aflat în faza terminală, şi care l-a urmărit de acasă, din faţa televizorului, scoţianul criticat dur în ultimele luni, a realizat una dintre cele mai spectaculoase reveniri din snooker, dedicînd victoria tatălui său.

Vizibil emoţionat, Higgins, noul număr 1 mondial, care a reuşit să se califice în toate finalele turneelor la care a participat, cîştigînd 18 din cele 19 meciuri jucate, după suspendarea de şase luni, a spus: "Sunt foarte mîndru de această realizare".

Întrebat de modul cum a reuşit să aibă o revenire atît de spectaculoasă, scoţianul a declarat: "Poate e doar destinul. Vreau să dedic această victorie nu doar tatălui meu, ci întregii familii"

Higgins se alătură astfel unui grup select de jucători, printre care Steve Davis, Stephen Hendry şi Ronnie O'Sullivan, după ce a reuşit să cîştige pentru a treia oară un turneu din categoria a doua, el fiind răsplătit şi cu un cec în valoare de 100.000 de lire sterline.

Supus unei presiuni mediatice uriaşe, Higgins s-a declarat fericit după ce fanii s-au comportat civilizat cu el, avînd în vedere că acesta era cel mai important turneu la care a participat de la revenirea sa: "Au fost cele mai grele şase luni din viaţa mea, dar acum mergem mai departe"


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
alexandru.94
alexandru.94  •  13 Decembrie 2010, 16:47

ba esti nebun:| m-am culcat la 9-5... eram convins ca nu mai are cum sa piarda meciu williams. cum plm sa castige 5 jocuri consecutive tampitu ala? bpl..

cubdegheata
cubdegheata  •  13 Decembrie 2010, 15:37

snooker-ul este pe locul 2 in topul meu dupa fotbal ca sport preferat, a fost o finala memorabila si nu ai cum sa nu iubesti acest sport care este o combinate intre sah si golf(inteligenta remarcabila si concentrare maxima), mare jucator si Mark, bravo lor.

ockiu
ockiu  •  13 Decembrie 2010, 14:59
Postat de clnscp pe 13 Decembrie 2010, 14:36

nice. dar ronnie e numai "una"

@clnscp - asa e - doar "una" :)) din pacate pentru toti fanii lui s-a cam saturat si se pare ca se va si retrage.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează