SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Judoka Laris Borș Dumitrescu, campion european U23, a fost exclus din lotul olimpic pentru că a picat proba cântarului

Laris Borș Dumitrescu pe tatami la începutul anului FOTO IJF
Laris Borș Dumitrescu pe tatami la începutul anului FOTO IJF

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 21:02 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 21:10

Federația Română de Judo a anunțat vineri că a laut o măsură disciplinară împotriva lui Laris Borș Dumitrescu (24 ani) după ce acesta nu a trecut proba cântarului la Grand Slam-ul de la Baku.

Vineri, Federația Română de Judo a anunțat excluderea lui Laris Borș Dumitrescu din lotul olimpic. „Având în vedere faptul că sportivul Laris Borș nu a trecut proba cântarului la Grand Slam Baku în data de 21/09/2023, acest lucru fiind o recidivă gravă, neconformă cu disciplina și rigoarea unui sportiv de lot național, ce afectează în același timp prestigiul FR Judo și al sportului românesc, conducerea FR Judo a decis eliminarea sportivului din lotul olimpic masculin de judo, respectiv punerea lui la dispoziția clubului Dinamo", se arată într-un comunicat. 

Laris Borș Dumitrescu era înscris la Baku la categoria 61 kg.

Se mai precizează și: „După analiză, vor fi decise și sancțiuni pentru colectivul tehnic de antrenori ai lotului masculin format din Emil Morar și Dan Fâșie, respectiv s-a emis un avertisment pentru antrenorul Iulian Surlă, ce era responsabil cu supervizarea pregătirii lui Laris Borș".

Laris Borș Dumitrescu a ajuns la judo grație tatălui său

Laris Borș Dumitrescu devenea campion european U23 în 2021, la categoria 66 de kg. „Tatăl meu m-a dus în sală. Și el a făcut judo. Mie nu prea mi-a plăcut. A doua oară am fost cu un prieten și a început să-mi placă. Prietenul acela s-a lăsat, eu m-am dus în continuare" , povestea în acel an Laris la Radio Gold.

Citește și: 

Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic și mondial, s-a căsătorit
CANOTAJ / EVENIMENT
Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic și mondial, s-a căsătorit
Managerul celor de la Jumbo-Visma, Richard Plugge, a dezvăluit cum se feresc de suplimentele contaminate: „Un ciclist nu poate lua pur și simplu un supliment fără să știe dacă a fost sau nu testat în prealabil
INEDIT
Managerul celor de la Jumbo-Visma, Richard Plugge, a dezvăluit cum se feresc de suplimentele contaminate: „Un ciclist nu poate lua pur și simplu un supliment fără să știe dacă a fost sau nu testat în prealabil"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
neacaisa
neacaisa  •  27 Septembrie 2023, 05:28
Postat de doublem pe 24 Septembrie 2023, 17:12

Nu există categoria 61 kg. (De unde aveți informația?) După 60 urmează 66. Aș fi interesat de ce federalii folosesc termenul recidivă.

Din ce stiu, el concura la 66 si anul asta a trecut la 73, unde avem deja alti 2 sportivi mai bine cotati, deci avea sanse minime de calificare olimpica. Probabil are probleme de greutate de ceva vreme, asta deduc. Mai multe nu stiu sa spun.

doublem
doublem  •  24 Septembrie 2023, 17:12

Nu există categoria 61 kg. (De unde aveți informația?) După 60 urmează 66. Aș fi interesat de ce federalii folosesc termenul recidivă.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează