SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Kriszta Incze a fost la 15 secunde de a obține aurul european la lupte! Românca, aproape de leșin la final

FOTO: Raed Krishan +7   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2019 22:50

Kriszta Incze, 22 de ani, a cedat ieri în finala categoriei 65 de kilograme de la Campionatele Europene de lupte, pierzând avantajul în ultimele secvențe ale înfruntării.

La Europenele găzduite de București s-a văzut iprima apariție românească într-o finală mare. Kriszta Tunde Incze, recentă vicecampioană continentală Under-23, la Novi Sad, a fost foarte aproape să cucerească titlul la senioare.

În meciul pentru aur, ea a înfruntat-o pe Elis Manolova din Azerbaidjan, cea care a disputat finala și la ediția anterioară a CE, cea de la Kaspiisk 2018.

De data aceasta, Manolova a făcut un pas în plus, însă decizia a fost pe muchie, obținută în ultimele secunde.

Scoasă din ritm

Incze a început foarte bine, cu decizie și multă energie, obținând repede 2 puncte, apoi încă 2. Conducea românca, 4-0, și controla duelul, ținându-și adversara la distanță, dar la un moment dat a început să-i sângereze buza inferioară.

Întreruperea pentru acordarea îngrijirilor medicale a scos-o din ritm, dându-i azerei respiro pentru a-și reveni și a-și regândi abordarea.

Mult mai agresivă la reluare, Manolova a recuperat diferența. La 4-4 încă avea avantaj românca, o acțiune în urma căreia azera a primit un punct a fost contestată cu succes, însă în ultimele 15 secunde aceasta a atacat curajos.

A surprins-o pe Incze și a închis finala cu 6-4. Argint pentru româncă, prima ei medalie europeană la senioare.

I s-a făcut rău la final

După încheierea finalei, coborând de pe saltea, Krisztei i s-a făcut rău. Aproape de leșin, s-a întins pe spate, fiind imediat asistată de cei de la Smurd. În scurt timp și-a revenit din stare de slăbiciune cauzată de amestecul de efort și emoții. Puțin mai târziu, Alexandra Anghel a ratat și ea la limită bronzul categoriei 72 de kilograme în fața rusoaicei Tatiana Kolesnikova, 4-5, deși în secundele de final românca a fost deasupra adversarei.

Încă o medalie asigurată

La greco-romane, Florin Tița și-a obținut ieri locul în finala categoriei 55 kg. Șa capătul unei zile pline în Sala Polivalentă bucureșteană, el a trecut de adversarii de pe saltea cu o dezinvoltură puțin comună la un sportiv atât de tânăr. Constănțeanul l-a dominat clar în "sferturi" pe Fabian Bernhard Schmitt (Ger), câștigând cu 12-4, decizie VSU1. Apoi a avut un meci mai strâns, mai dificil, cu Anders Andresen Roenningen (Nor), 5-4, decizie VPO1, revenind de la 1-4.

Aceste succese i-au asigurat calificarea în ultimul act de azi, când va lupta pentru aur contra rusului Vitali Kabaloev. Tița, care e antrenat de Gheorghe Grigore la CS Farul Constanța, are deja un an de succes. El a cucerit luna trecută medalia de argint în cadrul Europenelor Under-23 de la Novi Sad (Ser), după ce în 2018 se oprea la bronz în aceeași competiție. 

3 medaliiare România la această ediție a CE, găzduite de București după 40 de ani

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Aprilie 2019, 23:59

da, asta e filmul sportului roman. inecul la mal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează