SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE EUROPENE

Lăcrămioara Perijoc esta a doua sportiva din România calificată la Jocurile Olimpice de la Paris după David Popovici

Lăcrămioara Perijoc cu biletul de Paris la purtător FOTO COSR/Cristian Nistor
Lăcrămioara Perijoc cu biletul de Paris la purtător FOTO COSR/Cristian Nistor

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 20:49 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 08:50

Pugilista Lăcrămioara Perijoc s-a calificat, miercuri, în semifinalele categoriei 54 de kg la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska, obținând astfel biletul pentru Jocurile Olimpice din 2024.

Lăcrămioara Perijoc este a doua sportivă tricoloră care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorul David Popovici a fost cel care a deschis lista sportivilor români care vor participa peste un an la cea mai importantă competiție mondială.

Pugilista în vârstă de 29 de ani participă în aceste zile la Jocurile Europene la categoria 54 kg.

Miercuri seară, ea a învins-o în sferturile de finală pe poloneza Sandra Dabrik cu 5-0 și s-a calificat în semifinale, unde o va întâlni, vineri, pe Hactice Akbas. Turcoaica e cea care a învins-o anul trecut în finala Campionatelro Mondiale.

S-a reorientat spre fotbal

Lăcrămioara Perijoc a trecut prin momente dificile și a renunțat a un moment dat la box, orientându-se spre alt sport. „Am făcut box mai întâi, apoi fotbalul. A fost o alternativă când mi-am dat seama că nu pot să mă descurc, să trăiesc din box şi atunci am ales să plec la fotbal. Dar antrenorul meu a văzut un potenţial în mine şi mi-a dat speranţa că dacă mă întorc şi am răbdare, voi reuşi să mă întreţin şi să-mi fac un viitor în acest sport. Asta m-a făcut să mă întorc. Fotbalul e o pasiune, îl iubesc, dar boxul simt că e ceea ce trebuie să fac”, a spus ea într-o conferință de presă. S-a întors cu gândul la Jocurile Olimpice și rezultatele au început să apară.

Visul împlinit

„În 2013, la sfârşit de an, când o convorbire la telefon cu antrenorul meu m-a făcut să mă întorc în box, să cred şi să am răbdare că într-un final voi reuşi şi voi avea rezultatele mult dorite. În cei patru ani în care am stat acasă la antrenorii mei, părinţii mei, pot să le zic acum, mi-au format mentalitatea, mi-au dat încrederea şi tot ce am avut nevoie ca să continui", a povestit ea în 2019. Antrenorii la care se referă sunt Mihaela și Adrian Lăcătușu.

"Chiar dacă am avut o grămadă de eşecuri, dezamăgiri, toate m-au clădit şi mi-au format mentalitatea. Nu pot să zic că la celelalte competiţii am mers să pierd, dar cred că a trebuit să mai aştept, nu mi-am format acel puzzle complet ca să pot câştiga. 

După fiecare eşec ei au ştiut să mă ridice şi să nu mă lase să cad. Am trecut prin cei mai grei patru ani împreună, am făcut o echipă perfectă şi am crezut tot timpul în noi, după care a venit federaţia când au început să se rezolve lucrurile. Am început să prindem curaj, am început să câştigăm turnee. Lucrurile au început să se aşeze şi după cum se vede toţi ne-am făcut treaba şi au început să apară şi rezultatele. Sper să reuşim ceea ce dorim cel mai mult, calificarea la Olimpiadă şi o medalie”, sublinia atunci Perijoc. 

Din păcate, pandemia a dat totul peste cap și pugilista nu a mai ajuns la JO de la Tokyo, acolo unde a fost colega sa de la lot Claudia Nechita.

Citește și: 

Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu, în Hall of Fame la EHF!
RECUNOAȘTERE
Cristina Vărzaru și Narcisa Lecușanu, în Hall of Fame la EHF!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează