SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

FOTO O fostă participantă la competiții internaționale de natație doarme de 4 ani într-un cimitir: „Muncesc de la 14 ani, dar acum supraviețuiesc fără vreun ban”

Laranie McHendrie Decaire (64 de ani), fostă reprezentantă a Marii Britanii în competițiile de natație, a rămas fără locuință și trăiește în condiții greu de imaginat. FOTO: Monica White WS
Laranie McHendrie Decaire (64 de ani), fostă reprezentantă a Marii Britanii în competițiile de natație, a rămas fără locuință și trăiește în condiții greu de imaginat. FOTO: Monica White WS

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 februarie 2021 19:33 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 23:22

Laraine McHendrie Decarie (64 de ani), fostă reprezentantă a Marii Britanii în competițiile de natație, a rămas fără locuință și trăiește în condiții greu de imaginat. 

În ultimii 4 ani, Laraine a dormit pe unde a apucat. Perioada recentă a găsit-o în cimitirul unei biserici din Londra. O bancă și niște cartoane îi servesc drept pat. Fosta sportivă, reprezentantă a Marii Britanii și Canadei în anii 1980, spune că o deficiență a sistemului de pensii a lăsat-o fără niciun ban. 

Laraine McHendrie Decarie, trădată de sistemul britanic

Povestea de viață a lui Laraine este impresionantă. A obținut o diplomă de la Universitatea McGill, din Montreal, Canada. În afara carierei sportive, femeia și-a dedicat viața ajutorării semenilor. A lucrat ca dădacă și a fost asistent social în mai multe țări. La sfârșitul anilor 1990 începea coșmarul, după cum povestește chiar Laraine.

FOTO O fostă participantă la competiții internaționale de natație doarme de 4 ani într-un cimitir: „Muncesc de la 14 ani, dar acum supraviețuiesc fără vreun ban”
Laraine McHendrie Decarie FOTO: Monica White WS


„Am ajuns în situația actuală din cauza schimbărilor din sistem, a jafurilor și a fraudelor. Am contribuit la sistemul de pensii de la 14 ani, munceam încă din timpul școlii. De la 11 ani am început să fac diferite lucruri. Autoritățile au schimbat vârsta de pensionare, au dus-o acum la 66 de ani. E o lume total diferită acum. Muncești toată viața și agoniseala îți dispare în câteva clipe”, a povestit Laraine, conform Mirror. 

Laraine McHendrie Decarie, fără drept la locuință socială

Rămasă fără bani și fără locuință, femeia a cerut ajutorul autorităților. A fost ajutată de mai multe ONG-uri, dar nu a putut să beneficieze de o locuință socială. Nu îndeplinea criteriile. Nu are niciun copil minor în grijă și nu suferă de vreo boală. 

În ultimii 4 ani nu am avut absolut niciun ban. Am fost norocoasă că am participat la mai multe acțiuni de voluntariat și prin intermediul lor aveam acces la mâncare.
- Laraine McHendrie Decarie

Vicki McGarrigle, implicată într-un ONG care ajută oamenii străzii din Londra, a încercat să facă ceva, dar s-a lovit din nou de birocrație. Vicki a vorbit la superlativ despre Laranie: „Rareori se plânge de ceva. Nu bea, nu consumă niciun fel de substanțe. Nu înjură, se roagă mult. Probabil asta a ținut-o în viață. Dar o femeie de vârsta ei nu mai poate trăi pe străzi. Din păcate, țara ei a uitat-o. Nu e un caz singular”.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
melcul_furios
melcul_furios  •  23 Aprilie 2021, 00:22

Articolul nu este complet, undeva spune ca a muncit in mai multe tari si apoi ca a cotizat la sistemul de pensii de la 14 ani. Probabil ca are putini ani lucrati in tari diferite si in acleasi timp se spune ca a lucrat ca dadaca, asta nu e job de om serios sau calificat, este un job pentru o tanara. Nu inteleg de ce ar trebui sa faca tara ceva pentru ea doar pentru ca a fost candva sportiva si ca nu a avut grija singura de situatia ei financiara.

steaua.libera
steaua.libera  •  27 Februarie 2021, 21:31

Ar trebui noi românii să facem o chetă să le dăm peste nas figuranților de britanici :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează