SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ ARTISTIC

Laureații finalului de an la patinaj artistic: premieră pentru francezi

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 10 decembrie 2018 08:00

Nathan Chen, Rika Kihira, Madison Hubbell/Zachary Donohue, Vanessa James/Morgan Cipres sunt câștigătorii weekend-ului în Marele Premiu al Federației Internaționale.

Cei mai buni patinatori ai sezonului s-au întrecut la Vancouver pentru prestigioasele medalii care încununează o toamnă și o iarnă pline. La Marele Premiu ISU s-au califcat primii șase la fiecare dintre cele patru probe ale patinajului artistic.

La masculin s-a impus americanul Nathan Chen. "Nu am făcut cele mai bune programe ale mele, am avut greșeli atât la cel scurt, cât și la cel liber", a spus patinatorul în vârstă de 19 ani. În spatele lui s-au clasat japonezul Shoma Uno și sud-coreeanul Cha Jun-hwan.

Japoneza Rika Kihira, 16 ani, s-a impus în proba feminină, ea câștigând atât programul liber, cât pe cel scurt și adunând 233,12 puncte . Pe podium au mai urcat Alina Zagitova (226,53) și Elizaveta Tuktamişeva (215,32).

Premieră pentru francezi

În proba de dans, victoria a revenit perechii americane Madison Hubbell/ Zachary Donohue cu un total de 205,35 puncte.

"E o nouă eră pentru noi, așa că ne dorim să câștigăm aurul la fiecare competiție la care participăm. Avem exemple bune de perechi care reușesc să pună energie de fiecare dată când intră pe gheață. Simt că avem această libertate acum, suntem foarte entuziasmați pentru viitor nostru", a spus Madison.

La perechi, Vanessa James şi Morgan Cipres, care concurează împreună din 2011, au câştigat primul lor titlu major, cu un total de 219,88 puncte. Sunt prima pereche din Franța care reușește să se impună în Marele Premiu într-un peisaj dominat de Canada, China, Germania sau Rusia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează