SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Lecţie japoneză » Liderul mondial Sara Takanashi a cîştigat etapa de sîmbătă la Cupă Mondială de la Rîşnov

Japoneza Sara Takanashi a avut ieri cele mai lungi sărituri din concurs +1   FOTO
Japoneza Sara Takanashi a avut ieri cele mai lungi sărituri din concurs

Articol de - Publicat duminica, 02 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 martie 2014 00:46

Reprezentanta României, Dana Haralambie, s-a clasat pe locul 31 şi nu s-a calificat în manşa a doua.

A venit primăvara, sezonul competiţional de iarnă continuă. Zăpada aproape că a pierdut lupta cu soarele în Munţii Bucegi, dar Rîşnovul a reuşit totuşi să facă faţă şi a terminat cu fruntea sus prima zi de concurs din cadrul etapei de Cupă Mondială la feminin.

Omătul adunat în urmă cu trei săptămîni de organizatori şi ascuns în pădure, sub crengi de brazi, a rezistat şi a fost folosit în zona de aterizare.

Două mii de spectatori s-au adunat la baza trambulinei de 90 de metri de pe Valea Cărbunării şi au asistat la zborul pe schiuri a 42 de sportive, cele mai bune din lume.

După forfait-ul declarat în urmă cu 4 zile al austriecei Daniela Iraschko-Stolz, prima săritoare care a depăşit 200 de metri, ieri s-a retras din concurs şi vedeta momentului, Carina Vogt, campioana olimpică de la Soci. Germanca a primit restricţie de a sări după ce a suferit o întindere musculară la spate.

Astfel că toţi ochii s-au îndreptat spre liderul mondial, japoneza Takanashi. Şi nu au regretat pentru că puştoaica de 17 ani a reuşit cele mai lungi sărituri în ambele manşe, de 100,5 m şi 99 m, şi a acumulat 252 de puncte.

Aceasta a fost urmată de Maren Lundby, din Norvegia, cu 226,4 puncte (96 m şi 89 m), şi de japoneza Yuki Ito, cu 221,6 puncte (95,5 m şi 87,5 m).

Reprezentanta României a fost copleşită de emoţiile evoluţiei acasă şi s-a clasat abia pe locul 31, cu o săritură de 82 m, performanţă ce nu i-a permis calificarea în manşa a doua.

Astăzi, de la ora 14:30, este programat al doilea concurs de Cupă Mondială, în care este posibilă participarea campioanei Carina Vogt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează