SPORTURI  »  ALTELE  »  COSR

VIDEO Leon Rotman, decorat cu cea mai importantă distincție de COSR: „Îi dedic totul bunicii mele care a murit în drumul spre Auschwitz”

Foto: Leon Rotman
Foto: Leon Rotman

Articol de , - Publicat joi, 27 aprilie 2023 15:16 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 19:04

Comitetul Olimpic și Sportiv Român l-a premiat cu cea mai mare distincție, în cadrul Adunării Generale Ordinale, pe fostul canoist Leon Rotman (88 de ani).

Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Melbourne din 1956 în probele de canoe simplu pe distanțele de 1.000 și 10.000 de m, dar  și cu bronz în 1960 la Roma la C1-1.000 m , Leon Rotman a rostit un omagiu pentru bunica sa care a murit la 84 de ani în timpul Holocaustului. 

Reporterul GSP a răbufnit la conferința lui Vassaras: „Două ore, o greșeală! Aveți ceva de ascuns?”
CCA
Reporterul GSP a răbufnit la conferința lui Vassaras: „Două ore, o greșeală! Aveți ceva de ascuns?”

VIDEO. Leon Rotman: „Datorită ei sunt azi aici”

În cadrul ceremoniei,  Mihai Covaliu și canoistul Cătălin Chirilă i-au legat în jurul gâtului colanul de aur, cea mai mare distincție oferită de COSR. În schimb, Leon Rotman nu a rămas dator și i-a dăruit lui Cătălin Chirilă o pagaie simbolică primită în trecut de la Reșița, iar lui Mihai Covaliu câteva maiouri cu care a concurat în timpul competițiilor.

Vizibil emoționat, Leon Rotman le-a mulțumit celor prezenți în sală și a transmis un omagiu pentru bunica sa.

„Nu vreau să fac pe nimeni să plângă. Dar eu astăzi exist datorită fostei mele bunici, din Ardeal. Am fost al 4-lea copil din familie. Bunica locuia atunci la noi în București și aș vrea să-i aduc un omagiu. În timpul celui de-al doilea Război Mondial au fost luați îmbarcați în vagoane la Auschwitz.

A murit la 84 de ani, undeva pe drum. Până acum n-am avut ocazia să spun asta.  În carieră mi-am dorit să ajung mai tare decât ceilalți adversari. Din start am avut un sprint, că săream înaintea celorlalți în barcă. Iar în timpul cursei eram în fața lor”, a spus Leon Rotman.

Cine este Leon Rotman

Născut pe 22 iulie 1932, Leon Rotman este cel mai în vârstă campion olimpic al României. Acesta a concurat la Jocurile Olimpice de la Melbourne din 1956 și la Roma în 1960.

De asemenea, acesta mai are în palmares alte 14 titluri naționale și Regata Snagov în alte 7 rânduri.

Citește și alte știri:

CCA a dat cele două VERDICTE pentru „cartonașele roșii” din Rapid - FCSB! „Bombă”: cum a judecat Vassaras faulturile lui Răzvan Onea și Dragoș Grigore

Detalii incredibile despre amatorismul de la FCSB » Un fost fundaș al Stelei a dezvăluit, un fost antrenor al roș-albaștrilor a confirmat: „Da, așa e”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
morzadobflicster
morzadobflicster  •  27 Aprilie 2023, 20:34

Omul asta e o mare valoare si glorie a tarii, dar cu toate astea Prodanca, Steliano Filip si alti zerobarati sunt mai popularizati de Gazeta. Pacat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close