SPORTURI  »  ALTELE  »  CULTURISM

Liberalul favorit să devină șef al sportului românesc, Gabriel Toncean, conduce culturismul, federația cu cele mai multe scandaluri de dopaj de ani de zile! Orban: „O simplă speculație!”

Articol de , - Publicat vineri, 18 octombrie 2019 15:58

O variantă de organizare ar fi trecerea marilor federații la COSR și lăsarea celor mici sub un secretariat de stat sau autoritate națională, unde numele vehiculat este al șefului de la culturism

Indiferent de forma în care va fi administrat Sportul, minister sau sub tutela Educației, numele vehiculat, în acest moment, pentru conducerea acestuia este Gabriel Toncean, actualul consilier pe probleme de sport al președintelui Ludovic Orban. 

  • O variantă de organizare ar fi trecerea marilor federații la COSR și lăsarea celor mici sub un secretariat de stat sau autoritate națională, unde numele vehiculat este al șefului de la culturism.
  • Ludovic Orban a spus însă pentru Gazetă  că e tentat să păstreze actualul MTS, ca minister separat.

În vârstă de 44 de ani, Gabriel Toncean conduce de 6 ani Federația Română de Culturism și Fitness. El a absolvit Liceul de telecomunicații „George Barițiu” din Cluj-Napoca și Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Babeș Bolyai”.

„Facultatea a terminat-o după 40 de ani, în forma învățământ la distanță. Federația de culturism o conduce în mod discreționar, înconjurat de personaje implicate în trafic de anabolizante și excluse din viața sportivă pentru dopaj”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor un om din federație. 

De ani de zile, FRCF este federația implicată în cele mai multe scandaluri de dopaj și având cele mai multe cazuri confirmate. Din 22 de sportivi suspendați pentru de dopaj, 8 au fost culturiști, conform statisticilor Agenției Naționale Antidoping din 2017. 

Mulți sportivi prinși dopați au fost legitimați sau antrenați de către cluburi sau antrenori implicați în scandaluri de dopaj sau de trafic cu substanțe interzise. Și care se regăsesc acum ca vicepreședinți sau membri în Biroul Federal. Orice opoziție la proliferarea dopajului a fost înlăturată, arată mai multe memorii trimise chiar conducerii federației de diverse cluburi. 

”Antrenori la lotul de copii,cadeți și juniori sunt: Moldovan Agoston Jozsef - suspendat în anul 2010 pentru dopaj și Rus Cristian - suspendat pe viață din activitatea sportivă începând cu anul 2007” 
- Memoriu al clubului Gold Gym din Șimleul Silvaniei 

Premierul desemnat Ludovic Orban nu s-a decis încă dacă Ministerul Tineretului și Sportului va fi păstrat în forma actuală sau va fi comasat cu Educația, pe fondul promisiunii de a scădea numărul de ministere.

Decizia finală o să fie luată după ce se va consulta cu conducerea COSR, având în vedere că sportul românesc se află în an preolimpic.

„Inițial, m-am gândit ca sportul să devină o autoritate națională, iar tineretul să plece la Educație. După mai multe discuții cu reprezentanți din sport și tineret, mai mult ca sigur o să păstrez Ministerul Tineretului și Sportului. Am discutat telefonic și cu Mihai Covaliu și o să-l aștept să se întoarcă de la Doha pentru a vorbi față în față. Despre numele lui Toncean este o simplă speculație, am avut mai mulți candidați pentru funcția de ministru al sportului, am ajuns la o listă scurtă, de 3, alegerea finală urmând să o anunț public la definitivarea cabinetului”.
Ludovic Orban, pentru GSP.RO:

„Am fost contactat de președintele liberal, dar acum sunt la Doha și revin în țară duminică. Săptămâna viitoare o să ne întâlnim pentru a discuta”  - Mihai Covaliu, președintele COSR 

Miza momentului pentru COSR este trecerea federațiilor olimpice sub tutela sa, obiectiv pe care forul olimpic îl urmărește și dorește de pe vremea când era condus de Ion Țiriac și Octavian Morariu. 

În cazul în care Orban și Covaliu vor conveni asupra acestei mutări, celelalte federații mai mici vor fi preluate, sub forma unui secretariat de stat sau unei autorități, de către Ministerul Educației. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
lavenus
lavenus  •  09 Octombrie 2020, 06:21
Postat de andrei.f pe 18 Octombrie 2019, 16:22

Cine se aseamana se aduna, ce-i aia invatamant la distanta ?

Învățământ la distanță înseamnă: "Din categoria bărbaților deștepți care ocolesc școala și de la distanță oferă, donează, plătesc, mituiesc pentru obținerea unor documente/diplome/certificate ca și-n cazul celui sus menționat, mai precis președintele musculoșilor, carismaticul, stilatul domn cu Bacul achitat la vre-o 35 de ani și cu examenele la facultate luate pe nevăzute." Dacă n-ai talent, nu ai cum să ajungi în guvern! PNLiștii sunt cei mai talentați, mai ales cei din mediul rural ...Ibănești, Săcal și de pe alte văi superioare.

lavenus
lavenus  •  08 Octombrie 2020, 03:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stoichkov8
stoichkov8  •  18 Octombrie 2019, 18:17
Postat de vladutz13 pe 18 Octombrie 2019, 18:08

Mda, ce sa cauti cu astia la guvernare??

Radumu abia ii asteapta. Cu astia noi nouti de centru, poate opresc finantarile Csa, si astfel fcfcsb are sanse sa devina iar Steaua. Sunt o gramada de spitale de facut in Romania si atunci se vor face. Nu stiai?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează