SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Locul doi din doi

Articol de - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Echipajul feminin de patru vîsle a ratat calificarea la Beijing după o cursă în care a avut de înfruntat un singur adversar.

Biletele pentru Jocurile Olim­pice de la Beijing s-au e­pu­i­zat şi pentru canotaj. După turneul de calificare de la Poznan, des­făşurat în această săptămînă, România nu s-a ales cu nimic în plus.

Delegaţia României a înscris în tur­neu trei echipaje şi nu a reuşit să califice nici unul. Cele mai multe speranţe au fost puse în barca fe­minină de patru vîsle, pe care forul o­limpic român aproape că a in­clus-o în delegaţia oficială a Ro­mâ­niei la Beijing. Mai mult, în cursa de la Poznan mai era înscrisă o singură barcă, cea a Rusiei, astfel că mi­siunea româncelor se sim­pli­ficase major: o întrecere, două echipaje, un singur loc ca­li­fi­cant.

Iulia Neacşu, Maria Bursuc, Ca­melia Lupaşcu şi Roxana Cogianu au pornit în cursă cu prima şansă. După primii 500 metri, canotoarele ruse au avut un avans de aproape două secunde. După alţi 500 de me­tri, avansul a crescut la 3 se­cun­de. După 1.500 m, ro­mâncele au în­ce­put să re­cu­pe­reze, dar nu su­fi­cient de repede. Rusia a trecut prima finişul şi merge în China, România a doua şi stă în august acasă.

La Beijing, România a rămas cu trei bărci feminine calificate: opt rame cu cîrmaci, două rame fără cîr­maci şi două vîsle.

Criză de apendicită

Ambele echipaje masculine prezente la turneul de calificare din Polonia nu au reuşit să prindă nici măcar finala. Barca de patru vîsle a ocupat locul 5 în recalificări.

“Aici au apărut probleme neaşteptate la unul dintre canotori. Gheorghe Oroş a suferit o criză de apendicită şi nu a mai putut fi folosit la capacitatea maximă”, a declarat Ion Dospinescu, preşedintele FRC. De asemenea, barca de 4 rame a reuşit tot un loc 5 în recalificări.

Verificare înainte de Beijing

Sîmbătă şi duminică, la Poznan continuă cursele de canotaj cu cele din cadrul etapei de Cupă Mondială. România a înscris două echipaje: opt rame cu cîrmaci şi două rame. “Este ultima lor verificare înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing”, a spus Ion Dospinescu. Cele două bărci sînt medaliate cu aur la ultima ediţie a JO, la Atena 2004.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează