SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Lotul național masculin de judo stă pe un butoi cu pulbere: "Zburați dacă nu vă băgați mințile-n cap”

Adrian Croitoru
Adrian Croitoru

Articol de - Publicat sambata, 01 septembrie 2018 17:40

Probleme chiar în pragul Mondialelor! Sportivii cer reîntoarcerea antrenorului Adrian Croitoru, suspendat sine-die, șefii FRJ îi amenință pe judoka cu represalii dacă se mai implică în susținerea tehnicianului mazilit.

Cu două săptămâni și jumătate înaintea Mondialelor din Azerbaidjan, situația lotului național masculin de judo, aflat în cantonament la Poiana Brașov, este explozivă. Antrenorul principal Adrian Croitoru a fost suspendat peste noapte de conducerea FRJ, secundul Lucian Costache și-a prezentat și el demisia în cursul zilei de sâmbătă, iar sportivii acuză haosul care a pus stăpânire pe grup pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru CM.

Memoriu semnat de sportivi: "Suntem demotivați"

În frunte cu Daniel Natea și Alexandru Raicu, înscriși pe lista pentru Mondiale, cei 23 de componenți ai loturilor olimpice (juniori și seniori) au și semnat un memoriu către șefii federației, solicitând păstrarea în funcție a lui Croitoru, multiplu medaliat olimpic, mondial și european în perioada în care activa pe tatami.

"Suntem demotivați în activitatea noastră în situația în care realizăm că suspendarea unui NUME al judo-ului românesc din funcția de antrenor se realizează pentru alte motive decât competența profesională, angajament și dorință de rezultate", spun sportivii în adresa destinată FRJ.

Interziși la Mondiale

Surse ale Gazetei indică faptul că o parte dintre semnatari ar fi fost amenințați cu represalii de vicepreședintele Florin Bercean, omul care taie și spânzură chiar peste capul președintelui Cozmin Gușă. "Li s-a transmis că vor zbura din lot dacă nu-și bagă mințile în cap", susțin insideri GSP.

Mai mult, unii judoka sunt contrariați de faptul că federația le-a refuzat pur și simplu accesul la Mondiale, chiar în condițiile în care ar fi fost dispuși să-și achite prin sponsori sau din resurse proprii costurile legate de participarea la competiția de la Baku.

6
judoka, respectiv 2 băieți și 4 fete, vor concura pentru România la Mondialele din Azerbaidjan (20-27 septembrie), conform datelor aflate pe site-ul oficial al turneului

"Croitoru a fost suspendat din funcție pentru lipsă de rezultate și fiindcă a ridicat sportivii împotriva coordonatorului japonez al loturilor"
Cozmin Gușă, președinte FRJ

"Motivele invocate pentru suspendare nu sunt reale. Am solicitat conducerii FRJ o comunicare oficială, dar nu am primit niciun răspuns"
Adrian Croitoru, ex-antrenor lot seniori judo, pentru judoinside.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează