SPORTURI  »  ALTELE  »  INAUGURARE

VIDEO + FOTO Lucrări finalizate la noua „bijuterie” din România » Polivalenta de 23 de milioane de euro arată în stil mare

Lucrările la sala polivalentă din Turda au fost finalizate. Recepția lucrărilor, organizată de Compania Națională de Investiții, a avut loc chiar înaintea Crăciunului. Imaginile cu noua bijuterie locală sunt spectaculoase. +27   FOTO
Lucrările la sala polivalentă din Turda au fost finalizate. Recepția lucrărilor, organizată de Compania Națională de Investiții, a avut loc chiar înaintea Crăciunului. Imaginile cu noua bijuterie locală sunt spectaculoase.

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 17:48 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 21:44

Lucrările la sala polivalentă din Turda au fost finalizate. Recepția, organizată de Compania Națională de Investiții, a avut loc chiar înaintea Crăciunului. Imaginile cu noua bijuterie locală sunt spectaculoase.

Noua sală polivalentă din Turda are o capacitate de 3.320 de locuri și respectă toate standarele pentru a organiza evenimente internaționale în handbal, baschet sau volei. 

FOTO. Imagini spectaculoase cu noua sală polivalentă din Turda

+23 FOTO

Sala din Turda a costat, conform celor mai recente actualizări, 113,25 milioane de lei (aproape 23 de milioane de euro). Lucrările au început în septembrie 2020 și au fost finalizate în decembrie 2023. 

Complexul sportiv conține 350 de locuri de parcare, o sală de forță ultramodernă și bazin de înot.

Principala beneficiară a noii construcții va fi echipa de handbal masculin Potaissa Turda, o prezență constantă în cupele europene. Clujenii au încheiat anul 2023 pe locul 5, cu 24 de puncte.

VIDEO. Baza sportivă din Turda, finalizată

A avut loc recepția la terminarea lucrărilor la unul dintre cele mai așteptate obiective de investiții din Municipiul Turda, respectiv “𝑆𝑎𝑙ă 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖ț𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙ă 𝑑𝑒 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎ț𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙, 𝐵𝑎𝑧𝑎 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣ă 𝑇𝑢𝑟𝑑𝑎” - 𝐓𝐔𝐑𝐃𝐀 𝐀𝐑𝐄𝐍𝐀.

Recepția lucrărilor a fost organizată de către Compania Națională de Investiții S.A. (C.N.I.) în calitate de Investitor/Beneficiar, la care au participat reprezentanți din partea Executantului, Asocierea ACI CLUJ S.A. – PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION S.R.L., prin lider de asociere ACI CLUJ S.A., și reprezentanți din partea Primăriei Municipiului Turda. Dupa admiterea recepției la terminarea lucrărilor de către Investitor următoarea etapă va fi predarea-primirea noului amplasament și a construcțiilor aferente către UAT Municipiul Turda în calitate de Beneficiar Final. 

Astfel, suntem tot mai aproape ca acest obiectiv să devină inima municipiului nostru, locul în care vor avea loc multe evenimente de excepție. Acest obiectiv nu reprezintă doar o construcție impresionantă, ci și o realizare de succes de care se va bucura întreaga noastră comunitate. Este cu adevărat extraordinar să vedem cum TURDA ARENA a devenit o realitate
- Matei Cristian, primarul Municipiului Turda

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Spaniolul de pe banca Rapidului, interviu despre viața în România: „De un an și jumătate fac lecții de limba română. Ce am văzut aici nu am văzut niciodată afară!” + Ce obiective are pentru 2024
RAPID
Spaniolul de pe banca Rapidului, interviu despre viața în România: „De un an și jumătate fac lecții de limba română. Ce am văzut aici nu am văzut niciodată afară!” + Ce obiective are pentru 2024
Urmele nevăzute ale suspendării » Simona Halep, despre calvarul prin care trece: „Trăiesc fiecare zi cu anxietate! Aveam atacuri de panică, insomnii”
SIMONA HALEP
Urmele nevăzute ale suspendării » Simona Halep, despre calvarul prin care trece: „Trăiesc fiecare zi cu anxietate! Aveam atacuri de panică, insomnii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
Vic_5864
Vic_5864  •  03 Ianuarie 2024, 20:27

Ce fel de sala este asta cu o singura peluza? Parca iti vine zidul ala in cap. Foarte bine ca s-a facut, dar ce mare cheltuiala mai era daca faceau doua peluze? Cu doua peluze era chiar impresionanta, asa zici ca este neterminata! Mare pacat, se putea faca ceva extraordinar daca era putin cap. Asa chiar ca este bataie de joc!

MaxiP
MaxiP  •  03 Ianuarie 2024, 10:53

Sigur ca e frumoasa sala si arata chiar impresionant, dar am si eu o intrebare: de ce la Turda? Ce face Turda mai exact cu ea? Turda avea o singura echipa sportiva de talie in tara, care din pacate nu prea mai e de elita de cativa ani, la handbal, asta in masura in care mai jucau prin Challenge Cup si prin primele tururi ale Cupei EHF. Sigur ca poti duce niste evenimente pe-acolo, duci cateva meciuri ale unor echipe nationale, dar astea vor fi asa, din cand in cand. Care este utilitatea unei astfel de sali in acel oras? In conditiile in care la vreo 30 km mai exista o sala moderna, tripla ca dimensiune? Pana si acele evenimente vor fi la concurenta, pentru ca s-au facut o groaza de sali in ultima vreme si fiecare va incerca sa ia ceva. E bine ca se fac, dar de ce Turda, Mioveni? Nu exista cluburi sportive acolo, ce sa joci, meci de handbal din divizia nationala in sala de 5000 spectatori?

Domnul
Domnul  •  31 Decembrie 2023, 12:49

Bună ziua! La multi ani români! La mulți ani ROMÂNIA! Despre o sala polivalenta de diensiuni olimpice cere sa aibă cca 15-20 de mii de locuri la Bucurest se discută de vrea 15 ani ? SI NIMIC! NIMICUL E PESTE TOT! Au fost primari MULȚI,mulți dar ...NIMIC. VEDEȚI la fel e si cu spitslele tegionale,IAȘI, CLUJ, CRAIOVA. Adica NIMIC E vreun blestem pe tara asta ? Nu e blestem. Suntem conduși de corupți,proști si TRĂDĂTORI !

Vezi toate comentariile (31)
Comentează