SPORTURI  »  ALTELE  »  INDEMNIZAȚII

Ludovic Orban și Ionuț Stroe au reacționat imediat! Ce se întâmplă cu indemnizațiile sportivilor după amendamentul propus de PSD: „Nu acceptăm”

Articol de - Publicat joi, 19 decembrie 2019 20:29

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că nu se pune problema tăierii indemnizațiilor de merit pentru sportivii și tehnicienii retrași din activitate. 

Deputatul PSD Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă, a propus marți un amendament prin care să fie eliminate indemnizațiile speciale pe care le primesc artiștii și sportivii care se retrag din activitate. Amendamentul votat la grămadă cu eliminarea celorlalte pensii speciale a stârnit multă îngrijorare în lumea sportului. 

Dacă acest amendament ar fi votat, toți foștii medaliați olimpici ai României, campionii mondiali și europeni ar rămâne fără rentele viagere! De asemenea, o serie de foști antrenori și oameni care au lucrat în sport, care nu au o situație financiară prea bună, ar rămâne fără indemnizațiile de merit. 

516 foști marisportivi primesc în momentul de față rente viagere pentru rezultatele obținute. 16.635 lei este suma maximă

111 indemnizațiide merit sunt oferite lunar foștilor antrenori și tehnicieni, suma fiecăreia fiind de 6.240 lei

Invitat la Radio România Actualități în emisiunea „Probleme la zi", prim-ministrul Ludovic Orban a infirmat toate zvonurile. „Nu se pune problema eliminării indemnizațiilor de merit pentru sportivi și antrenori!". 

Și ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a luat atitudine. „Respectăm valorile României şi nu acceptăm eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi tehnicieni'', a declarat Stroe. 

„Abrogarea printr-un amendament abuziv şi neadecvat a acestei legi ar fi o insultă intolerabilă pentru oamenii care au avut contribuţii decisive la marile performanţe ale sportului românesc. Existenţa acestui amendament la o lege de eliminare a pensiilor speciale este un nonsens", a adăugat Stroe. 

„Consider că este o mare ticăloşie să loveşti în valorile sportului românesc, să târăşti sportul în mijlocul unei răfuieli politice. Oamenii care au adus onoare României nu merită o asemenea insultă, ei trebuie apreciaţi şi onoraţi aşa cum se cuvine”
Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului  

Vez și:

VIDEO Ministrul Tineretului și Sportului, după problemele dezvăluite de sondajul GSP: „Challenge accepted”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
1481130088847024
Constantin Vaetus  •  20 Decembrie 2019, 07:35

Ce TICĂLOȘIE! Din partea gsp.

andrei.f
andrei.f  •  20 Decembrie 2019, 04:33

Acest solomon sustine pensiile speciale. Ca sa se razbune pe psd care l-a obligat sa taie pensiile speciale, a bagat amendamentul cu taierea indemnizatiilor la sportivi stiind ca psd va fi criticat. La psd trebuie curatenie !

andrei.f
andrei.f  •  20 Decembrie 2019, 04:29

E bine de stiut ca pensiile speciale nu au fost taiate, de aici sunt bani destui pt recompensarea fostelor glorii sportive. Jos pensiile speciale, nerusinate si sfidatoare !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close