SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Luka Gabrilo, antrenorul lui Robert Glință, uluit de David Popovici: „Forma corpului său nu e a unui om, ci a unui delfin”

David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)
David Popovici (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 10:44 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 12:01

Luka Gabrilo, antrenorul lui Robert Glință, a vorbit într-un podcast găzduit de swimswam.com despre viziunea sa asupra înotului, dar și de legăturile cu România.

Elvețianul care colaborează de sezonul trecut cu Robert Glință a făcut câteva observații interesante despre cel pe care-l antrenează, dar și despre David Popovici. 

România, obiectiv câștigarea unei medalii la Taşkent » CM de Judo debutează joi
JUDO
România, obiectiv câștigarea unei medalii la Taşkent » CM de Judo debutează joi

„Din punct de vedere profesional și personal, pe Robert cred că îl cunosc la fel de bine cum îl cunoaște familia lui. Și invers e valabil. Nu avem nevoie de prea multe cuvinte, ne cunoaștem, ne înțelegem și dintr-un singur text rezolvăm problemele”, a spus elvețianul.

4 medalii mondiale de senioria cucerit David Popovici, două europene și două mondiale

El este coordonatorul de performanță al echipei de înot a celor din Filipine și se ocupă de pregătirea înotătorilor Kyla Sanchez, Barbora Seemanova. Robert Glință și Erik Persson. 

Nu știm nimic despre interacțiunea cu apa, iar acest lucru a fost demonstrat din nou când a apărut un tip de 17 ani numit David Popovici și a dat toate teoriile peste cap. Cu felul său unic de a înota, cu forma corpului său a spulberat tot. Sunt lucruri pe care nu le stăpânim în interacțiunea noastră cu apa. De aceea eu îmi bazez metoda de antrenamente pe numărarea brațelor, pe timp și pe măsurarea acidului lactic”.

Luka Gabrilo, antrenor Robert Glință, despre succesul lui David Popovici: „El și antrenorul lui nu fac mare caz din ce au reușit”

Luka Gabrilo, antrenorul lui Robert Glință, uluit de David Popovici: „Forma corpului său nu e a unui om, ci a unui delfin”
Robert Glință alături de antrenorul lui, Luka Garilo (foto: Instagram/lukagabrilo)

Pentru că a adus aminte de sportivul din România, Luka a fost întrebat ce părere are despre el. Gabrilo l-a însoțit pe Robert Glință la CM de la Budapesta , atunci când Popovici a cucerit primele sale medalii la seniori. „David are două chestii la care nu toată lumea are acces: primul este antrenorul său, Adrian. Acesta un tip liniștit și tăcut, cu picioarele pe pământ. Îl iubesc, suntem prieteni buni. Important este că nu fac mare caz din ce au reușit”, a spus el.

Apoi a continuat: „Am avut o discuție cu David și i-am spus: «Ascultă-l pe Adrian și lasă-i pe ceilalți din jurul tău care îți spun anumite lucruri, Adrian te va duce departe»".

46,86este recordul mondial deținut de David Popovici în proba de 100 metri liber

Următorul aspect evidențiat de Gabrilo a fost forma corpului lui David Popovici. „Forma corpului său nu e a unui om, ci a unui delfin, merge deasupra valului când înoată”.

David Popovici are calități naturale

El a mai pus ceva pe listă: „Și al treilea este mentalitatea sa, am vorbit cu mulți înotători, am fost alături de Ian Thorpe, dar în ziua în care am discutat cu David Popovici, am mers acasă și am vorbit cu mama mea, care este campioană olimpică și încă urmărește sport. I-am zis: «Mamă, pregătește-te, acest băiat va distruge tot ce știm despre înot!». Nu vreau să pun prea multă presiune pe el, dar cred că suntem la începutul unui chestii interesante în înot”.

Gabrilo a mai vorbit și despre tehnica deosebită a românului: „Atunci când îndoaie mâna, corpul lui se ridică imediat la suprafață. De ce? Pentru că are trei costume de poliuretan pe el, dar unele naturale, iar acest lucru este incredibil. E minunat cum reușește să controleze toate acestea, chiar și atunci când merge în afara bazinului are o postura diferită. Sunt fan yoga și pot recunoaște anumite lucruri. Ceea ce fac el și Adrian e ceva unic și am avut șansă să privesc acest lucru de aproape. E inspirațional”.

Citește și alte articole: 

Proiect major adoptat de Camera Deputaților » Primăriile, obligate să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive către copii și juniori

20 de ani fără medalii la Mondiale » Cum s-a scris eliminarea României în fața coșmarului Hong Kong

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
traian_v
traian_v  •  08 Octombrie 2022, 19:38

Daca ceri prea mult de la GSP, te cenzureaza incompetentii astia in secunda doi.

sictir
sictir  •  08 Octombrie 2022, 17:53
Postat de Cormiz pe 08 Octombrie 2022, 11:50

46,86 secunde e recordul lui David Popovici. Corectați, nu e 4, 86.Se scriu atâtea despre acest record, nu e greu de reținut.

Ceri prea mult de la niste diletanti.

Cormiz
Cormiz  •  08 Octombrie 2022, 12:20

Meritam un simplu"mutumesc"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează