SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

FOTO România a fost învinsă clar de Germania în finala feminină de tenis de masă a Jocurilor Europene » Derapaj xenofob al comentatorului TVR

Foto: Reuters +3   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 iunie 2019 14:00

Echipa feminină de tenis de masă a României a pierdut, azi, la Minsk, finala Jocurilor Europene în fața Germaniei, scor 0-3. Astfel, naționala noastră a ratat calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. 

Fetele noastre, Dodean, Szocs și Samara, n-au avut nicio șansă în fața unei naționale a Germaniei din care fac parte și jucătoare asiatice naturalizate. 

De altfel, pe parcursul meciului, comentatorul TVR, Dragoș Cojocaru conform site-ului oficial al televiziunii publice, a comis un derapaj xenofob, numindu-le pe adversare „nemțoaice cu ochi oblici”, pentru ca la final să concluzioneze: „Azi ne-a învins China, nu Germania”.

ROMÂNIA - GERMANIA 0-3 la general

MECIUL 3 (SIMPLU) » Dodean - Shan 1-3

Meciul 2 (simplu) » SZOCS - hAN 1-3

Meciul 1 (dublu) » Samara/Dodean - Shan/MITTELHAM 2-3 la seturi

***

Bernadette Szocs, Eliza Samara și Daniela Dodean au avut ieri o zi plină de emoții. Româncele au înfruntat echipa Ungariei în semifinale la Jocurile Europene de la Minsk. O confruntare pe care au câștigat-o cu 3-2.

Ieri, punctul victoriei României a fost adus de Daniela Dodean, la capătul unui meci dramatic, câştigat în fața Georgianei Pota cu 3-2 (11-6, 7-11, 12-14, 11-6, 12-10).

Celelalte puncte au fost obţinute de Bernadette Szocs, care a trecut de Pota cu 3-0 (11-9, 11-7, 11-9), şi de Szandra Pergel cu 3-1 (7-11, 12-10, 11-9, 11-4).

Ungaria a câştigat la dublu cu 3-2, prin Szandra Pergel şi Dora Madarasz în fața dublului Dodean/Samara și prin Madarasz, care a trecut de Samara cu 3-2. z

„La dublu am avut o șansă, dar am pierdut decisivul la limită. Nu ar fi trebuit să pierd meciul de la simplu, dar așa a fost să fie. Partea bună este că suntem o echipă și dacă una dintre noi greșește celelalte au valoare să repare. Daniela a fost o eroină”, a spus Eliza Samara.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (94)
maxp
maxp  •  30 Iunie 2019, 17:26
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Din cate stiu, sunt o groaza de gay care dispretuiesc comunitatea LGBT. Chiar n-au nicio legatura una cu alta, aia e o comunitate distincta, nu incadreaza pe oricine in categorie.

maxp
maxp  •  30 Iunie 2019, 17:24

Derapaj este, dar nu e xenofob, e deplasat, acest comentator face urat de mult timp si chiar are niste exprimari de toata jena si mai si vorbeste pe langa de multe ori. Nu vad ce ar fi xenofob, ideea era clara, problema era ca se utilizeaza sportivi straini, dar nu in semn de discreditare a acestora, ci pur si simplu ca legitimitate a reprezentarii lor. Acum sincer, ma cam depaseste mentalitatea asta, bun, ne-a batut China si nu Germania, cineva tot ne-a batut. Adica nu schimba cu nimic rezultatul.

ddannyddanny
ddannyddanny  •  30 Iunie 2019, 09:38

pai voi la ..adevar spuneti ..derapaj...si cand mintiti spuneti ca e de buna?..

Vezi toate comentariile (94)
Comentează